Rolady z indyka z pomidorami i oliwkami

Przepis z programu
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia włoska

Rolady z indyka z pomidorami i oliwkami
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0




Składniki

8 sznycli z indyka o łącznej wadze 400g

pęczek bazylii

100 g zielonych i czarnych oliwek (bez pestek)

3 łyżki oliwy Extra Vergine

sól i pieprz



Sos

500g dojrzałych pomidorów (lub przecieru pomidorowego)

szalotka

pęczek bazylii

pęczek pietruszki

2 gałązki tymianku

4 łyżki oliwy Extra Vergine

sól i pieprz



Przygotowanie

Pomidory zanurzamy we wrzącej wodzie; odcedzamy, usuwamy skórę i nasiona, kroimy w grubą kostkę. Obieramy szalotkę i drobno siekamy. Myjemy pietruszkę, bazylię i tymianek i osuszamy. Na patelni podgrzewamy oliwę i smażymy do zeszklenia szalotkę z ziołami; dodajemy pomidory, szczyptę soli i pieprzu; gotujemy około 10 minut. W tym czasie lekko ubijamy sznycle z indyka. Myjemy oliwki, drobno kroimy i przekładamy do miseczki; dodajemy umytą, osuszoną i pokrojoną bazylię, łyżkę oliwy, szczyptę mielonego pieprzu i dokładnie mieszamy składniki. Przygotowane nadzienie nakładamy na plastry indyka, zwijamy w roladę i spinamy wykałaczką. Na patelni podgrzewamy pozostałą oliwę, układamy rolady, przyprawiamy solą i pieprzem, smażymy, aż nabiorą złotej barwy; dodajemy sos pomidorowy i gotujemy 10 minut na umiarkowanym ogniu. Podajemy ciepłe danie.



Źródło: KUCHNIA WŁOSKA

powrót

Podobne przepisy

Souvlaki
Przepis z programu Chleby Paula Hollywooda (odc. 2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia grecka
Indyk w stylu cajun
Emeril Lagasse
Przepis z programu Esencja smaku Emerila (odc.11)
trudność: trudne
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia Ameryki Północnej, Kuchnia kreolska
Kurczak w karaibskiej marynacie jerk
Ainsley Harriot
Przepis z programu Grillowanie z Ainsleyem od A do Z (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia karaibska
Perska gicz jagnięca
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Dania z jagnięciny i baraniny
kuchnia świata: Kuchnia arabska
Cielęcina z sosem tuńczykowym z kaparami i anchois
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni (odc.1)
trudność: brak
rodzaj dania: Dania mięsne, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Bistecca alla pizzaiola
Sophie Grigson
Przepis z programu Słoneczne smaki Sophie (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia włoska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.