Rolady z indyka z pomidorami i oliwkami

Przepis z programu
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia włoska

Rolady z indyka z pomidorami i oliwkami
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0




Składniki

8 sznycli z indyka o łącznej wadze 400g

pęczek bazylii

100 g zielonych i czarnych oliwek (bez pestek)

3 łyżki oliwy Extra Vergine

sól i pieprz



Sos

500g dojrzałych pomidorów (lub przecieru pomidorowego)

szalotka

pęczek bazylii

pęczek pietruszki

2 gałązki tymianku

4 łyżki oliwy Extra Vergine

sól i pieprz



Przygotowanie

Pomidory zanurzamy we wrzącej wodzie; odcedzamy, usuwamy skórę i nasiona, kroimy w grubą kostkę. Obieramy szalotkę i drobno siekamy. Myjemy pietruszkę, bazylię i tymianek i osuszamy. Na patelni podgrzewamy oliwę i smażymy do zeszklenia szalotkę z ziołami; dodajemy pomidory, szczyptę soli i pieprzu; gotujemy około 10 minut. W tym czasie lekko ubijamy sznycle z indyka. Myjemy oliwki, drobno kroimy i przekładamy do miseczki; dodajemy umytą, osuszoną i pokrojoną bazylię, łyżkę oliwy, szczyptę mielonego pieprzu i dokładnie mieszamy składniki. Przygotowane nadzienie nakładamy na plastry indyka, zwijamy w roladę i spinamy wykałaczką. Na patelni podgrzewamy pozostałą oliwę, układamy rolady, przyprawiamy solą i pieprzem, smażymy, aż nabiorą złotej barwy; dodajemy sos pomidorowy i gotujemy 10 minut na umiarkowanym ogniu. Podajemy ciepłe danie.



Źródło: KUCHNIA WŁOSKA

powrót

Podobne przepisy

Wołowina Esterhazy
Jan i Jakub   Kuroniowie
Przepis z programu Kuroniowie rozgryzają (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
Rostbef z szalotkami marynowanymi w soku z buraków
Adriana Marczewska
Przepis z programu Ślinotok (odc. 11)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
Kurczak z chili, sezamem
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 64)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Dania z kurczaka
Kotlet wieprzowy z confit z czerwonej cebuli
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Carpaccio
Jan i Jakub   Kuroniowie
Przepis z programu Kuroniowie rozgryzają (odc.8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Polędwiczki jagnięce po marokańsku
Kim McCosker
Przepis z programu 4 składniki (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.