Marieta  Marecka

Roladki z tuńczykiem i oliwkami


Przepis z programu ABC GOTOWANIA
trudność: łatwe

Roladki z tuńczykiem i oliwkami
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

4 szt. gotowych placków tortilla

tuńczyk w puszce

majonez ok. 2 łyżki

papryka czerwona

duża garść zielonych oliwek

świeży tymianek, najlepiej cytrynowy

½ małej cebuli

sól, pieprz

½ papryczki chili

Przygotowanie:

Paprykę i cebulę kroimy na większe kawałki i wraz z oliwkami i drobno poszatkowaną papryczką wrzucamy do malaksera. Tuńczyka rozdrabniamy dodajemy do warzyw. Doprawiamy wszystko, dodajemy majonez i miksujemy chwilę. Dodajemy listki tymianku i mieszamy. Gotową masa smarujemy placki tortilli i zwijamy je w rulon, ściśle zwijając w folię spożywczą. Wkładamy do lodówki na min. 3 godziny, żeby placki zmiękły. Kroimy i serwujemy.

powrót

Podobne przepisy

Pierożki goutie
Przepis z programu Ken Hom i kuchnia chińska (odc.1)
trudność: trudne
rodzaj dania: Pierogi i pierożki
kuchnia świata: Kuchnia chińska
Pielmieni
Jacek Sikora
Przepis z programu Słodki drań (odc.14)
trudność: trudne
rodzaj dania: Pierogi i pierożki
kuchnia świata: Kuchnia rosyjska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.