Marieta  Marecka

Roladki z tuńczykiem i oliwkami


Przepis z programu ABC GOTOWANIA
trudność: łatwe

Roladki z tuńczykiem i oliwkami
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

4 szt. gotowych placków tortilla

tuńczyk w puszce

majonez ok. 2 łyżki

papryka czerwona

duża garść zielonych oliwek

świeży tymianek, najlepiej cytrynowy

½ małej cebuli

sól, pieprz

½ papryczki chili

Przygotowanie:

Paprykę i cebulę kroimy na większe kawałki i wraz z oliwkami i drobno poszatkowaną papryczką wrzucamy do malaksera. Tuńczyka rozdrabniamy dodajemy do warzyw. Doprawiamy wszystko, dodajemy majonez i miksujemy chwilę. Dodajemy listki tymianku i mieszamy. Gotową masa smarujemy placki tortilli i zwijamy je w rulon, ściśle zwijając w folię spożywczą. Wkładamy do lodówki na min. 3 godziny, żeby placki zmiękły. Kroimy i serwujemy.

powrót

Podobne przepisy

Szybki barszcz czerwony
Iwona  Zasuwa
Przepis z programu Ugotuj mi mamo! (odc. 5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Barszcz
Barszcz czerwony
Kinga Paruzel
Przepis z programu Z.U.P.A. (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Barszcz
kuchnia świata: Kuchnia polska
Barszcz czerwony i ziołowe ravioli
Gosia  Molska
Przepis z programu Babeczki wigilijne (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Barszcz
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Żeberka wieprzowe
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 4 odc. 1
trudność: łatwe
rodzaj dania: Żeberka
kuchnia świata: Kuchnia polska
Żeberka wieprzowe w marynacie miso
Roger Mooking
Przepis z programu Nuta egzotyki na co dzień (odc.8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Żeberka
kuchnia świata: Kuchnia japońska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.