Tomasz Jakubiak

Roladki z młodej jagnięciny faszerowane grzybami


Przepis z programu Jakubiak - z miłości do lokalności (odc. 11)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Dania z jagnięciny i baraniny
kuchnia świata: Kuchnia polska

odsłon: 136

drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

1 kg udźca jagnięcego

garść świeżych grzybów

40 g namoczonych, suszonych prawdziwków i podgrzybków

boczek wędzony w plastrach

masło do obsmażenia

litr bulionu warzywnego

sól

pieprz

3 szczypty cząbru suszonego

Przygotowanie:

Mięso pokrój na plastry, dokładnie rozklep i dopraw solą, pieprzem, cząbrem. Przygotuj farsz. Namoczone grzyby posiekaj.
Na rozklepany kawałek mięsa nałóż porcję posiekanych grzybów i zwiń je w roladkę. Każdą roladkę obłóż plastrem boczku. Roladki obsmaż na maśle.
Dodaj kawałki świeżych grzybów i podlej je wodą, w której moczyły się grzyby oraz bulionem warzywnym. Roladki duś ok. 30 minut. Możesz podawać je z kaszą i surówką. Smacznego!

powrót

Podobne przepisy

Nadziewane, pieczone jabłka
Delia  Smith
Przepis z programu Delia na zimę (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia brytyjska
Mini hot dogi
Aaron Craze
Przepis z programu Rude Boy w kuchni (odc. 8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia Ameryki Północnej, Kuchnia brytyjska
Jagnięcina duszona w winie beaujolais
Delia  Smith
Przepis z programu Delia na zimę (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Saltimbocca
Przepis z programu Kuchenna jazda (odc.11)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Stek z pieprzem
Laura Calder
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc.11)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Kurczak pieczony z ricottą
Bill Granger
Przepis z programu Kuchnia Billa (odc.7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia włoska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.