Roladki z łososia - danie w 15 minut

Przepis z programu Warsztaty smaku kuchni+: ryba z Tomaszem Jakubiakiem
trudność: łatwe
rodzaj dania: Warsztaty smaku kuchni+: dania z ryby

Roladki z łososia - danie w 15 minut
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

4 plastry surowego łososia

kozi twarożek

1 marchew

1 por

1 kalarepka

1 ogórek wężowy

1 avocado

rukola

kiełki

posiekany koperek

estragon

1 opakowanie kremowego koziego twarożku

4 łyżki marynowanego imbiru

sos sojowy

sok z cytryny

liście cykorii

oliwa z oliwek

 

 

Przygotowanie:


Plastry łososia skrapiamy sokiem z cytryny i solimy. Na każdym plastrze rozsmarowujemy cienko kozi twarożek. Warzywa i avocado siekamy na drobne paski i układamy na brzegu każdego plastra, dodajemy kiełki. Zwijamy w rulonik i przekrawamy na pół. Roladkę układamy na liściu cykorii, skrapiamy sokiem z cytryny i kilkoma kroplami oliwy z oliwek, posypujemy posiekanymi ziołami. Podajemy z odrobiną twarożku koziego, imbirem i sosem sojowym.

powrót

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.