Roladki z kukurydzianej tortilli, łososia wędzonego i kremowego sera z koperkiem

Przepis z programu Spalony? (odc. 1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb, Przekąski, Dania dietetyczne
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa

odsłon: 16195

drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

4 kukurydziane tortille, 30 cm średnicy

300 g sera białego-kremowego

300 g łososia wędzonego

sałata lollo ciemna

sałata lollo zielona

świeży koperek

pieprz do smaku

oliwki czarne do dekoracji

pomidorki koktajlowe do dekoracji

wykałaczki

sezam

Przygotowanie:

Ser przełożyć do miski i dokładnie wymieszać. Koperek pokroić i dodać do sera, a następnie całość wymieszać na jednolitą masę i doprawić do smaku pieprzem. Placki tortilli rozłożyć na płasko i posmarować je wcześniej przygotowaną masą serową. Na rozsmarowany ser rozłożyć plastry łososia wędzonego i posiekaną sałatę. Całość zwinąć w rulon dokładnie ściskając i ponownie zawinąć w folię przeźroczystą, a następnie włożyć na 20 minut do lodówki. Gotowe roladki pokroić w 2 cm plastry, spinając je wykałaczką z czarną oliwką. Całość udekorować sałatą, pomidorkami koktajlowymi, sezamem i pozostałą ilością sera.

© Tomasz Leśniak

powrót

Podobne przepisy

Dorada w liściach winorośli
Przepis z programu
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Ryba z curry i garam masalą
Si King
Przepis z programu Kudłacze na motorach znowu w trasie (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia indyjska
Tatar z tuńczyka i awokado
David Gaboriaud
Przepis z programu David w Europie 2 (odc. 14)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia hiszpańska
Łosoś w pikantnym sosie karmelowym
Bill Granger
Przepis z programu Kuchnia Billa (odc.7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia tajska, Kuchnia australijska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.