Roladki z kukurydzianej tortilli, łososia wędzonego i kremowego sera z koperkiem

Przepis z programu Spalony? (odc. 1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb, Przekąski, Dania dietetyczne
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa

odsłon: 16335

drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

4 kukurydziane tortille, 30 cm średnicy

300 g sera białego-kremowego

300 g łososia wędzonego

sałata lollo ciemna

sałata lollo zielona

świeży koperek

pieprz do smaku

oliwki czarne do dekoracji

pomidorki koktajlowe do dekoracji

wykałaczki

sezam

Przygotowanie:

Ser przełożyć do miski i dokładnie wymieszać. Koperek pokroić i dodać do sera, a następnie całość wymieszać na jednolitą masę i doprawić do smaku pieprzem. Placki tortilli rozłożyć na płasko i posmarować je wcześniej przygotowaną masą serową. Na rozsmarowany ser rozłożyć plastry łososia wędzonego i posiekaną sałatę. Całość zwinąć w rulon dokładnie ściskając i ponownie zawinąć w folię przeźroczystą, a następnie włożyć na 20 minut do lodówki. Gotowe roladki pokroić w 2 cm plastry, spinając je wykałaczką z czarną oliwką. Całość udekorować sałatą, pomidorkami koktajlowymi, sezamem i pozostałą ilością sera.

© Tomasz Leśniak

powrót

Podobne przepisy

Lampries
Gosia  Molska
Przepis z programu Po-smak świata: Sri Lanka (odc. 1)
trudność: trudne
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia lankijska
Dorada z szynką pata negra
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni Świeta (odc.12)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia hiszpańska
Torcik z sardeli i endywii
Przepis z programu
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Halibut w sałacie z sosem śmietanowo-koperkowym
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 3 (odc. 22)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia francuska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.