Roladki z młodej jagnięciny faszerowane grzybami

Roladki z jagnięciny faszerowane grzybami
Oceń przepis:
23 ocen Średnia ocena: 3.30

Składniki:

  • 1 kg udźca jagnięcego
  • garść świeżych grzybów
  • 40 g namoczonych, suszonych prawdziwków i podgrzybków
  • boczek wędzony w plastrach
  • masło do obsmażenia
  • litr bulionu warzywnego
  • sól
  • pieprz
  • 3 szczypty cząbru suszonego

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Mięso pokrój na plastry, dokładnie rozklep i dopraw solą, pieprzem, cząbrem. Przygotuj farsz. Namoczone grzyby posiekaj.
Na rozklepany kawałek mięsa nałóż porcję posiekanych grzybów i zwiń je w roladkę. Każdą roladkę obłóż plastrem boczku. Roladki obsmaż na maśle.
Dodaj kawałki świeżych grzybów i podlej je wodą, w której moczyły się grzyby oraz bulionem warzywnym. Roladki duś ok. 30 minut. Możesz podawać je z kaszą i surówką. Smacznego!

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA