Jola Słoma

Roladki z grillowanych bakłażanów


Przepis z programu Słoneczne ATELIER SMAKU (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski, Dania z grilla

odsłon: 4579

drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

1 bakłażan

1/2 brzoskwini z puszki

10 dag białego słonego koziego sera

kapary

kilka gałązek świeżego oregano

1 łyżeczka soli

 

Marynata

5 łyżek oliwy z oliwek

1 łyżeczka sosu sojowego

1 łyżeczka przyprawy korzennej

1 łyżeczka curry

Przygotowanie:

Bakłażany pokrojone w podłużne plastry solimy aby zmiękły i straciły gorycz. Mieszamy marynatę z przypraw i oliwy. Smarujemy nią bakłażany i grillujemy z obu stron. Plastry grillowanego bakłażana smarujemy serem, kładziemy kawałek brzoskwini, kilka kaparów i listków świeżego oregano. Zwijamy roladki i nadziewamy na wykałaczki.

powrót

Podobne przepisy

Pain perdu z malinami i lodami
Marieta  Marecka
Przepis z programu Mała Improwizacja (odc. 7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
Grillowana kukurydza
Roger Mooking
Przepis z programu Nuta egzotyki na co dzień (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski, Dania z grilla
Galaretki w polskich smakach
Przepis z programu
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia polska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.