Iwona  Zasuwa

Roladki z cukinii i awokado


Przepis z programu Ugotuj mi mamo! 2 (odc. 12)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski, Dania na karnawał i imprezę, Dania wegańskie

Roladki z cukinii i awokado
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

3 młode cukinie

sok z cytryny (do smaku)

3 dojrzałe kremowe awokado

1 marchewka

1 papryka żółta

1 papryka czerwona

1 nieduża szalotka

1 ząbek czosnku

dowolna zielenina (np. szczypiorek drobny, pietruszka, kiełki)

wykałaczki

 

Przygotowanie:

Cukinię pokrój drobno wzdłuż za pomocą obieraczki do warzyw.
Awokado obierz i rozdrobnij, dołóż poszatkowane szalotkę i ząbek czosnku, dopraw do smaku sokiem z cytryny i solą.
Obraną marchewkę pokrój podobnie jak papryki w cienkie słupki.
Zwijaj cukinię w rulony nadziewając pastą z awokado. Ozdabiaj słupkami warzyw i zieleniną. Spinaj za pomocą wykałaczek.

powrót

Podobne przepisy

Ryż z mlekiem kokosowym
Roger Mooking
Przepis z programu Nuta egzotyki na co dzień (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski
Frywolne śliweczki
Maryla Musidłowska
Przepis z programu Mammaryla (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski, Dania na karnawał i imprezę
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Smażone szparagi z przepiórczymi jajkami i parmezanem
Delia  Smith
Przepis z programu Delia na lato (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia włoska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.