Gosia  Molska

Rolada z sandacza

Gosia Molska
Przepis z programu Babeczki wigilijne (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb, Potrawy wigilijne, Potrawy na Boże Narodzenie
kuchnia świata: Kuchnia polska

Rolada z sandacza
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

80 dag filetów z sandacza
bułka
sól
czarny pieprz
3 łyżki gęstej kwaśnej śmietany
2 jajka
kieliszek winiaku
5 dag rodzynek
12 suszonych moreli
3 łyżki białego wina
po 5 dag pistacji i płatków migdałowych
skórka otarta z cytryny
1 l bulionu

Przygotowanie:

Mięso ryby delikatnie oddzielić od skóry, skórę natrzeć solą, pieprzem i odstawić do lodówki. Bułkę zalać śmietaną, a rodzynki i morele winem. Odstawić na 20 minut. Przemielić mięso sandacza z bułką. Utrzeć z kwaśną śmietaną, pieprzem, solą, koniakiem i żółtkami. Dodać rodzynki, pistacje i płatki migdałowe. Delikatnie wymieszać z pianą z białek.

powrót

skomentuj przepis

#carola811

21.12.2011 13:39


CYTUJ

Taaa, "bardzo" dokładnie i rzeczowo :)

#ciotkaklotka

14.12.2011 09:04


w-wa

CYTUJ

Nie ma to jak "dokładny" przepis :-O

LIPA!

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.