Gosia  Molska

Rolada z sandacza


Przepis z programu Babeczki wigilijne (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb, Potrawy wigilijne, Potrawy na Boże Narodzenie
kuchnia świata: Kuchnia polska

Rolada z sandacza
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

80 dag filetów z sandacza

bułka

sól

czarny pieprz

3 łyżki gęstej kwaśnej śmietany

2 jajka

kieliszek winiaku

5 dag rodzynek

12 suszonych moreli

3 łyżki białego wina

po 5 dag pistacji i płatków migdałowych

skórka otarta z cytryny

1 l bulionu

 

Przygotowanie:

Mięso ryby delikatnie oddzielić od skóry, skórę natrzeć solą, pieprzem i odstawić do lodówki. Bułkę zalać śmietaną, a rodzynki i morele winem. Odstawić na 20 minut. Przemielić mięso sandacza z bułką. Utrzeć z kwaśną śmietaną, pieprzem, solą, koniakiem i żółtkami. Dodać rodzynki, pistacje i płatki migdałowe. Delikatnie wymieszać z pianą z białek.

powrót

Podobne przepisy

Śledź z patelni z sałatką tabuleh i sosem tahini
David Gaboriaud
Przepis z programu David w Europie 3 (odc. 3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia skandynawska
Łosoś w kaszce kuskus
Delia  Smith
Przepis z programu Delia na lato (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Ryba po grecku
Brygida Kosel
Przepis z programu Teraz Brygida! (odc.4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb, Potrawy wigilijne, Potrawy na Boże Narodzenie
kuchnia świata: Kuchnia polska
Ceviche
Piotr Przykaza
Przepis z programu Jak Piotr przykazał (odc.7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia meksykańska, Kuchnia peruwiańska
Dorsz ze skwareczkami z Nowej Funlandii
Ainsley Harriot
Przepis z programu Ainsley rusza w plener (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia Ameryki Północnej

skomentuj przepis

#carola811

21.12.2011 13:39


CYTUJ

Taaa, "bardzo" dokładnie i rzeczowo :)

#ciotkaklotka

14.12.2011 09:04


w-wa

CYTUJ

Nie ma to jak "dokładny" przepis :-O

LIPA!

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.