Rolada z łososia wędzonego z musem z awokado z papryką z karmelizowanymi gruszkami, z kruchymi sałatami i vinaigrette cytrynowym

Przepis z programu Szefowie kuchni 2 (odc.9)
trudność: trudne
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa

Rolada z łososia wędzonego z musem z awokado z papryką z karmelizowanymi gruszkami, z kruchymi sałatami i vinaigrette cytrynowym
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

Mus z awokado

40 dag awokado

20 dag serka do smarowania

50 ml soku z cytryny

Pieczenie papryki

60 dag papryki

500 ml oleju

Karmelizowanie gruszek

60 dag gruszek

10 dag cukru brązowego

50 ml gruszkówki

pieprz młotkowany

Przygotowanie rolady

60 dag musu z awokado

40 dag filetów z papryki

40 dag łososia wędzonego

Sałatka

5 dag rukoli

5 dag radicchio

5 dag liści szpinaku

5 dag liści botwinki

50 ml oliwa

50 ml soku z cytryny

Przygotowanie:

Przygotowanie musu z awokado
Obieramy awokado i usuwamy pestkę, przekładamy do blendera dodajemy serek, sok z cytryny i przyprawy, miksujemy na jednolitą masę.

Pieczenie papryki
Paprykę smażymy w garnku z rozgrzanym olejem i przekładamy do foliowej torby żeby zaparowała, co ułatwi nam obieranie ze skóry. Po obraniu papryki wycinamy z niej równe kawałki.

Karmelizowanie gruszek
Gruszki przekrawamy na pół i usuwamy gniazda nasienne, kroimy w cząstki i karmelizujemy na patelni z dodatkiem cukru brązowego, pieprzu i Gruszkówki. (Wódki)

Przygotowanie rolady
Rozkładamy plastry łososia na folii spożywczej, smarujemy od wewnętrznej strony część farszu i nakładamy dobrze odciśniętą w ręcznik papierowy paprykę, nakładamy resztę farszu i rolujemy przy pomocy folii.

Sałatka
Z oliwy i soku z cytryny przygotowujemy sos, doprawiamy do smaku i mieszamy z sałatami. Resztą sosu polewamy składniki na talerzu.

powrót

Podobne przepisy

Tażin z ryby
Antony Worrall Thompson
Przepis z programu Antony w Maroku (odc.11)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia marokańska
Pieczony ziemniak ze śledziem matias w cebuli
Tomasz Jakubiak
Przepis z programu Jakubiak rodzinnie (odc. 1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb, Przekąski, Śledzie
kuchnia świata: Kuchnia polska
Ceviche z sardynek z ziemniakami i pastą z oliwek
David Gaboriaud
Przepis z programu David w Europie 4 (odc. 1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia bałkańska
Ryba z curry i garam masalą
Si King
Przepis z programu Kudłacze na motorach znowu w trasie (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia indyjska
Zapiekanka z suszonego dorsza
Przepis z programu
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb, Zapiekanki
kuchnia świata: Kuchnia włoska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.