Rolada z indyka

Przepis z programu Skok na spiżarnię (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia Ameryki Północnej

Rolada z indyka
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

2 duże piersi z indyka (bez kości)

3 pokrojone łodygi selera

1 pokrojona cebula

2 łyżki masła

1 opakowanie zwykłej mieszanki do nadziewania indyka

2 łyżeczki soli

1 filiżanka wody

½ filiżanki sera cheddar

 

 

Przygotowanie:


Podduś seler i cebulę na maśle do miękkości. Dodaj gotową mieszankę do nadziewania indyka i sól, i duś wszystko razem przez ok. 5 minut. Dodaj wodę i ser i wszystko dokładnie wymieszaj. Zdejmij z ognia i odstaw. Rozgrzej piekarnik do temp. 190 st. C. Rozetnij piersi indyka i rozłóż je płasko na kształt skrzydeł motyla. Łyżką nakładaj nadzienie równomiernie na obie piersi indyka, uważając, żeby nie nałożyć zbyt wiele, bo nadzienie będzie wypadać. Zwiń piersi razem z nadzieniem i zwiąż sznurkiem, żeby się nie rozpadły. Piecz przez ok. 30 minut, aż zbrązowieją, a mięso będzie upieczone. Usuń sznurki i pokrój roladę w plastry. Podawaj z brokułami, albo innymi ulubionymi warzywami.

powrót

Podobne przepisy

Kuskus z kurczakiem i bakaliami
David Gaboriaud
Przepis z programu David w Europie 2 (odc. 16)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia hiszpańska
Nadziewane pomidory
Laura Calder
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc.16)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Faszerowana kapusta z sosem chrzanowym
Andrzej Polan
Przepis z programu Czy na pewno umiesz gotować? (odc. 9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
Boeuf au bleu
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 3 (odc. 8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Grillowane przepiórki z purée i sosem Porto
David Gaboriaud
Przepis z programu David w Europie 2 (odc.9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia portugalska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.