Nigel Slater

Rissoles jagnięce


Przepis z programu Smak mojego życia (odc. 6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia brytyjska

Rissoles jagnięce
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

225 g gotowanej mielonej jagnięciny

1 drobno posiekana cebula

50 g świeżej bułki tartej

sól i świeżo zmielony czarny pieprz

1 łyżka posiekanej natki pietruszki

1 łyżeczka posiekanego rozmarynu

1 zmiażdżony ząbek czosnku

1 małe jajko od kury z wolnego wybiegu

mąką przyprawiona solą i pieprzem

2 łyżki oleju

 

 

Przygotowanie:


Wszystkie składniki poza mąką i olejem połącz w dużym naczyniu. Uformuj sześć okrągłych kotlecików.
Obtocz każdy kotlecik w mące z przyprawami. Rozgrzej olej na patelni na średnim ogniu. Smaż rissoles 10-12 minut od czasu do czasu obracając, aż się zrumienią i dojdą. Podawaj natychmiast.

powrót

Podobne przepisy

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.