Tomasz Jakubiak

Risotto z rukwią wodną


Przepis z programu Jakubiak rodzinnie (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne

Risotto z rukwią wodną
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 1
oceń ilość głosów: 1
średnia głosów: 4.0

Składniki:

3 cebule szalotki

5 ząbków czosnku

łyżka masła

50 ml oliwy

1,5 szkl. ryżu do risotto

0,5 szkl. białego, wytrawnego wina.

1 l bulionu drobiowego

łyżeczka soli

garść mrożonego groszku

pomidor

2 łyżki mascarpone

łyżka masła

garść startego sera owczego

garść rukwi wodnej

Przygotowanie:

Na patelni rozpuść masło i wlej oliwę. Następnie dodaj pokrojoną w kostkę cebulę, oraz obrane i zmiażdżone ząbki czosnku. Dodaj ryż i upraż.
Następnie dolej wino i bulion. Mieszaj cały czas do momentu, aż ryż zrobi się lekko miękki.
Dodaj groszek, pomidora i mascarpone.
Wyłącz ogień, dodaj starty ser i rukiew wodną. Smacznego!

powrót

Podobne przepisy

(odc.016) sos krówkowy
Michael  Smith
Przepis z programu Domowy kucharz (odc.16)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty, Inne
Bezglutenowe muesli
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 21)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
Wrap z jajkiem
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 12)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
kuchnia świata: Kuchnia Ameryki Północnej
Ziemniaki domino
Annabel  Langbein
Przepis z programu Annabel Langbein - kuchnia w stylu wolnym 3
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
Pijany arbuz
Malka Kafka
Przepis z programu Koszer macher (odc. 1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery, Napoje, Inne

skomentuj przepis

L0RENZ

postów: 5

06.11.2015 11:07

CYTUJ

Mniam!

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.