Antonio  Carluccio

Risotto Gabriela Ferrona


Przepis z programu Antonio Carluccio ucztuje w Italii Lombardia
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia włoska

Risotto Gabriela Ferrona
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

ryż vialone nano

gałązka rozmarynu

kiełbasa wieprzowa

cynamon

masło

oliwa

bulion warzywny

rozmaryn

 

 

Przygotowanie:


Roztapiamy w garnku kawałek masła z gałązką świeżego rozmarynu dla zapachu. Następnie wkładamy kawałeczki mięsa z miękkiej wieprzowej kiełbasy. Potem wrzucamy do garnka ryż i dolewamy trochę oliwy. Ryż powinien się na niej podsmażyć. Potem risotto gotuje się – jak w poprzednim przepisie – powoli, przez dwadzieścia minut. Dolewamy stopniowo bulionu, w miarę jak ryż wchłania płyn. Na koniec dodajemy masło i odrobinę cynamonu. Risotto Gabriela powinno być zdecydowanie bardziej suche.

powrót

Podobne przepisy

Francesinha, czyli croque madame po portugalsku
David Gaboriaud
Przepis z programu David w Europie 2 (odc. 9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia portugalska
Pasta z polędwiczkami i truflami
Piotr Przykaza
Przepis z programu Jak Piotr przykazał (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Makarony, kluski
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Carpaccio
Jan i Jakub   Kuroniowie
Przepis z programu Kuroniowie rozgryzają (odc.8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia włoska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.