Antonio  Carluccio

Risotto Gabriela Ferrona


Przepis z programu Antonio Carluccio ucztuje w Italii Lombardia
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia włoska

Risotto Gabriela Ferrona
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

ryż vialone nano

gałązka rozmarynu

kiełbasa wieprzowa

cynamon

masło

oliwa

bulion warzywny

rozmaryn

 

 

Przygotowanie:


Roztapiamy w garnku kawałek masła z gałązką świeżego rozmarynu dla zapachu. Następnie wkładamy kawałeczki mięsa z miękkiej wieprzowej kiełbasy. Potem wrzucamy do garnka ryż i dolewamy trochę oliwy. Ryż powinien się na niej podsmażyć. Potem risotto gotuje się – jak w poprzednim przepisie – powoli, przez dwadzieścia minut. Dolewamy stopniowo bulionu, w miarę jak ryż wchłania płyn. Na koniec dodajemy masło i odrobinę cynamonu. Risotto Gabriela powinno być zdecydowanie bardziej suche.

powrót

Podobne przepisy

Frykas wieprzowy
Przepis z programu
trudność: brak
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia włoska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.