Rigatoni z kiełbasą i pomidorami

Rigatoni z kiełbasą i pomidorami
Oceń przepis:
22 ocen Średnia ocena: 3.80
Seria kulinarna:
Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 59)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Makarony, kluski
Kuchnia świata:
Kuchnia włoska
Ilość osób:
2

Składniki:

  • 1 opakowanie makaronu rigatoni
  • 1 posiekana czerwona cebula
  • 3 ząbki czosnku
  • 1 posiekane chili
  • 500 g włoskiej kiełbasy
  • 200 g pokrojonych zielonych oliwek bez pestek
  • 1 łyżka nasion fenkułu
  • 1 posiekany pęczek pietruszki
  • 1 pęczek bazylii
  • 1 łyżka kaparów
  • 1 liść laurowy
  • oliwa
  • 250 g masła
  • 300 g pokrojonych pomidorków koktajlowych
  • 200 g parmezanu

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Makaron ugotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Odcedzić, wymieszać z masłem i natką pietruszki.
Na oliwie podsmażyć czosnek, cebulę i chili. Dodać kilka liści bazylii, oliwki i nasiona fenkułu. Wycisnąć kiełbasę formując pulpeciki. Kiedy mięso się zrumieni dodać pomidory i resztę bazylii. Smażyć przez chwilę, a następnie dodać makaron. Wymieszać. Przed podaniem posypać parmezanem.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA