Ruth  Rogers

Rigatoni con balsamico


Przepis z programu Włoskie przepisy z River Cafe (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Makarony, kluski
kuchnia świata: Kuchnia włoska

Rigatoni con balsamico
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

1 paczka grubych krótkich rurek (rigatoni)

oliwa

sól morska

świeżo mielony czarny pieprz

1 łyżka + 75 g niesolonego masła

1 ząbek czosnku

posiekany

½ kg pomidorków koktajlowych bez skóry

ocet balsamiczny

garść tartego pecorino

świeża bazylia

 

 

Przygotowanie:


Stop w rondlu łyżkę masła. Dodaj czosnek i podsmaż, żeby się zeszklił. Dodaj pomidory i 2 liście bazylii. Zmniejsz ogień i zredukuj sos do konsystencji syropu. Ugotuj makaron w osolonym wrzątku zgodnie z instrukcją na opakowaniu, odlej go, dodaj 75 g masła i wymieszaj, żeby się stopiło. Dopraw sos solą i pieprzem. Nałóż porcje makaronu na talerze i skrop 10-12 kroplami octu balsamicznego. Posyp pecorino, nałóż pomidory, delikatnie przemieszaj i podaj z podartymi liśćmi bazylii.

powrót

Podobne przepisy

skomentuj przepis

#abYstIAwAZbJ

19.04.2012 10:29


CYTUJ

There is a critical shortage of infomratvie articles like this.

#LCSeZWCAK

09.01.2012 17:10


CYTUJ

B5DUVX , [url=http://klxyvyhzjflb.com/]klxyvyhzjflb[/url], http://xmfqvrqtahwl.com/, http://rnaaotsjzdbj.com/

#AfSafNivLEfShWijPNL

08.01.2012 16:51


CYTUJ

Begun, the great internet edcautoin has.

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.