Lucinda Scala  Quinn

Ricotta na słodko z czekoladą


Przepis z programu Łatwe przepisy na wielki apetyt (odc. 34)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery

Ricotta na słodko z czekoladą
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

1 kg ricotty

¼ szklanki cukru

½ szklanki posiekanej czekolady deserowej (ok 7 dag)

¼ szklanki posiekanych orzechów lub rodzynek (opcjonalnie)

paczka herbatników lub słodkich sucharków (do podania)

świeże owoce: winogrona

brzoskwinie itp. (do podania)

 

 

Przygotowanie:


Wyłożyć ricottę na duże sito, odsączyć (ok 20 minut). Ser przełożyć do dużej miski. Utrzeć z cukrem na gładką masę. Dodać czekoladę i wymieszać. Można przechowywać w lodówce pod przykryciem do 8 godzin. Przed podaniem dodać orzechy i rodzynki. Podawać z owocami i sucharkami

powrót

Podobne przepisy

(odc.11)grejpfruty w galaretce
Jacques Pépin
Przepis z programu Jacques Pepin - Dania na szybko (odc.11)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Jabłka pieczone
Brygida Kosel
Przepis z programu Teraz Brygida! (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Migdały rocher
Jacek Sikora
Przepis z programu Słodki drań 2 (odc.10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery, Dania na karnawał i imprezę
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Sorbet malinowy z winem gamey i babeczki z owocami oraz lukrem
Anna Olson
Przepis z programu Na słodko (odc.22)
trudność: brak
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Pudding z ryżu
Antony Worrall Thompson
Przepis z programu Antony w Maroku (odc.10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia marokańska
Niezwykłe lody
Kim McCosker
Przepis z programu 4 składniki (odc.7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.