Ricotta na słodko z czekoladą

Ricotta na słodko z czekoladą
Oceń przepis:
27 ocen Średnia ocena: 3.90

Przygotował:

Lucinda Scala Quinn

Seria kulinarna:
Łatwe przepisy na wielki apetyt (odc. 34)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Desery
Ilość osób:
6

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Wyłożyć ricottę na duże sito, odsączyć (ok 20 minut). Ser przełożyć do dużej miski. Utrzeć z cukrem na gładką masę. Dodać czekoladę i wymieszać. Można przechowywać w lodówce pod przykryciem do 8 godzin. Przed podaniem dodać orzechy i rodzynki. Podawać z owocami i sucharkami

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA