Delia  Smith

Relisz z czerwonej papryki


Przepis z programu Delia na zimę (odc.4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty

Relisz z czerwonej papryki
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0


Składnik

2 czerwone papryki

1 łyżka oliwy z oliwek do smażenia

2 pomidory

1 ząbek czosnku

3 filety z sardeli

1 łyżka stołowa octu balsamicznego



Przygotowanie

Paprykę kroimy na wąskie kawałki i zrumieniamy na oliwie. Czyścimy z gniazd nasiennych, pomidory obieramy ze skóry. Wszystkie składniki wrzucamy do rondelka i dusimy na małym ogniu przez 25 minut, a następnie miksujemy na niezbyt gładkie pure. Przekładamy do miseczki, doprawiamy świeżo zmielonym pieprzem i octem, lekko mieszamy.



© Delia Smith

powrót

Podobne przepisy

Pesto pietruszkowe
Bill Granger
Przepis z programu Kuchnia Billa (odc.9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Sosy do gotowanych ziemniaków
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni 2 (odc.18)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Pesto
Katia Roman-Trzaska
Przepis z programu Little Chef (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Piklowane buraki
Andrzej Polan
Przepis z programu Polska ze smakiem 01
trudność: brak
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia polska
Hummus
Roger Mooking
Przepis z programu Nuta egzotyki na co dzień (odc.23)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
Majonez
Piotr Przykaza
Przepis z programu Jak Piotr przykazał (odc.4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.