Delia  Smith

Relisz z czerwonej papryki


Przepis z programu Delia na zimę (odc.4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty

Relisz z czerwonej papryki
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0


Składnik

2 czerwone papryki

1 łyżka oliwy z oliwek do smażenia

2 pomidory

1 ząbek czosnku

3 filety z sardeli

1 łyżka stołowa octu balsamicznego



Przygotowanie

Paprykę kroimy na wąskie kawałki i zrumieniamy na oliwie. Czyścimy z gniazd nasiennych, pomidory obieramy ze skóry. Wszystkie składniki wrzucamy do rondelka i dusimy na małym ogniu przez 25 minut, a następnie miksujemy na niezbyt gładkie pure. Przekładamy do miseczki, doprawiamy świeżo zmielonym pieprzem i octem, lekko mieszamy.



© Delia Smith

powrót

Podobne przepisy

Pasta z kaczki
Brygida Kosel
Przepis z programu Teraz Brygida! (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia polska
(odc.03) pasta z oliwek i kaparów
Sophie Grigson
Przepis z programu Słoneczne smaki Sophie (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Pasta ful z bobu
Marta Dymek
Przepis z programu Zielona rewolucja Marty Dymek 4 (odc. 7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty, Dania wegańskie
Hummus z jabłkiem
Marta Dymek
Przepis z programu Zielona rewolucja Marty Dymek (odc. 6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty, Dania wegańskie
Piątkowa Foccacia - Dominik Stachowiak
Przepis z programu Warsztaty smaku kuchni+: wyjadacze (odc. 3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty, Pieczywo
kuchnia świata: Kuchnia włoska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.