Rekin z imbirem i z dymką

Przepis z programu Nancy Lam
trudność: brak
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia indonezyjska

Rekin z imbirem i z dymką
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

300g filetów z rekina (może być także halibut

anioł morski albo miruna nowozelandzka)

2 łyżki oleju

imbir

pieprz

pół szklanki wody

2 łyżki sosu rybnego

1 łyżka sosu sojowego

odrobina białego wina

pół łyżeczki skrobi kukurydzianej

sok z dwóch limonek

kolendra

dymka

 

 

Przygotowanie:


Pokroić rekina w plasterki grubości dwóch i pół centymetra. Rozgrzać olej i podsmażyć imbir. Wrzucić rekina na rozgrzaną patelnię, przyprawić pieprzem, dolać pół szklanki wody. Smażyć 10 minut. Dodać sos rybny, sos sojowy i białe wino. Wlać odrobinę wody ze skrobią kukurydzianą. Dolać sos z dwóch limonek, ozdobić kolendrą i dymką.

powrót

Podobne przepisy

Carpaccio z marynowanego łososia
Przepis z programu
trudność: brak
rodzaj dania: Dania z ryb, Przekąski, Dania na karnawał i imprezę
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Zupa z karpia z rodzynkami
Gosia  Molska
Przepis z programu Babeczki wigilijne (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb, Zupy, Potrawy wigilijne, Potrawy na Boże Narodzenie
kuchnia świata: Kuchnia polska
Łosoś w oliwie z puree z kalafiora
David Gaboriaud
Przepis z programu David w Europie 3 (odc. 5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia skandynawska
Lampries
Gosia  Molska
Przepis z programu Po-smak świata: Sri Lanka (odc. 1)
trudność: trudne
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia lankijska
Sola w sosie jagodowym
Malka Kafka
Przepis z programu Koszer macher (odc. 8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia koszerna
Mus rybny z sosem nantua
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia francuska

skomentuj przepis

#trhtjujkctjcgty

17.11.2011 19:30


CYTUJ

Sosy i wino dodać w czasie smażenia ?

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.