Rekin z imbirem i z dymką

Przepis z programu Nancy Lam
trudność: brak
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia indonezyjska

Rekin z imbirem i z dymką
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:


300g filetów z rekina (może być także halibut
anioł morski albo miruna nowozelandzka)
2 łyżki oleju
imbir
pieprz
pół szklanki wody
2 łyżki sosu rybnego
1 łyżka sosu sojowego
odrobina białego wina
pół łyżeczki skrobi kukurydzianej
sok z dwóch limonek
kolendra
dymka

Przygotowanie:

Pokroić rekina w plasterki grubości dwóch i pół centymetra. Rozgrzać olej i podsmażyć imbir. Wrzucić rekina na rozgrzaną patelnię, przyprawić pieprzem, dolać pół szklanki wody. Smażyć 10 minut. Dodać sos rybny, sos sojowy i białe wino. Wlać odrobinę wody ze skrobią kukurydzianą. Dolać sos z dwóch limonek, ozdobić kolendrą i dymką.

powrót

skomentuj przepis

#trhtjujkctjcgty

17.11.2011 19:30


CYTUJ

Sosy i wino dodać w czasie smażenia ?

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.