Kuchnia+ Food Film Fest 6.

przepisy z programów >>

Rekin z imbirem i z dymką

Przepis z programu Nancy Lam

trudność: brak

rodzaj dania: Dania z ryb Dania z ryb

składniki i przygotowanie:

Rekin i żeberka (odc.5)

Składniki:
300g filetów z rekina (może być także halibut, anioł morski albo miruna nowozelandzka)
2 łyżki oleju
imbir
pieprz
pół szklanki wody
2 łyżki sosu rybnego
1 łyżka sosu sojowego
odrobina białego wina
pół łyżeczki skrobi kukurydzianej
sok z dwóch limonek
kolendra
dymka

Przygotowanie:
Pokroić rekina w plasterki grubości dwóch i pół centymetra. Rozgrzać olej i podsmażyć imbir. Wrzucić rekina na rozgrzaną patelnię, przyprawić pieprzem, dolać pół szklanki wody. Smażyć 10 minut. Dodać sos rybny, sos sojowy i białe wino. Wlać odrobinę wody ze skrobią kukurydzianą. Dolać sos z dwóch limonek, ozdobić kolendrą i dymką.

© Nancy Lam

skomentuj przepis >>

#trhtjujkctjcgty

17.11.2011 19:30


CYTUJ

Sosy i wino dodać w czasie smażenia ?