Ravioli z sosem z czerwonej i żółtej papryki

Przepis z programu Kocioł w kuchni (odc.7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Pierogi i pierożki
kuchnia świata: Kuchnia włoska

Ravioli z sosem z czerwonej i żółtej papryki
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0


Składniki

1 opakowanie gotowych ravioli

1 łyżka oliwy z oliwek

1 szklanka rukoli, oczyszczonej

1 szklanka sosu z czerwonej papryki (patrz: oddzielny przepis)

1 szklanka sosu z żółtej papryki (patrz: oddzielny przepis)





Przygotowanie

Ugotuj ravioli według zaleceń na opakowaniu. Postaw rondelek na średnim ogniu. Dodaj oliwę, rozgrzej i podsmaż przez 2 minuty ugotowane ravioli. Dodaj rukolę i wymieszaj, zdejmij z ognia. W oddzielnych rondelkach odgrzej sosy paprykowe. Polej nimi gorący makaron i podawaj od razu.

powrót

Podobne przepisy

Pierożki goutie
Przepis z programu Ken Hom i kuchnia chińska (odc.1)
trudność: trudne
rodzaj dania: Pierogi i pierożki
kuchnia świata: Kuchnia chińska
Pierożki na parze z rybą i imbirem
Tomasz Jakubiak
Przepis z programu Jakubiak lokalnie 5 (odc. 2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Pierogi i pierożki

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.