Janella  Purcell

Ravioli z przegrzebkami z bulionem pomidorowym


Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 2 (odc. 18)
trudność: brak

Ravioli z przegrzebkami z bulionem pomidorowym
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

8 przegrzebków

2 rozgniecione ząbki czosnku

łyżka oliwy

łyżka posiekanej bazylii

szczypta soli morskiej

rozmącone jajko

mąka orkiszowa

oliwa

bulion pomidorowy:

1 cebula

2 łyżki oliwy

4 rozgniecione ząbki czosnku

½ puszki pokrojonych pomidorów

łyżka koncentratu pomidorowego

500 ml bulionu rybnego

½ filiżanki białego wina

szczypta szafranu

liść laurowy

sól morska

 

 

Przygotowanie:


Wymieszać pięć pierwszych składników. Zagnieść ciasto. Na płaskiej powierzchni oprószonej mąką ułożyć 16 krążków z ciasta. Na środku ośmiu ułożyć przegrzebki. Brzegi ciasta posmarować rozmąconym jajkiem. Przykryć drugim krążkiem ciasta i mocno docisnąć. Delikatnie przełożyć ravioli do wrzątku. Gotować przez kilka minut. Wyjąć łyżką cedzakową. Podawać ravioli w bulionie pomidorowym.

Bulion: Zeszklić cebulę na oliwie. Dołożyć czosnek. Smażyć przez minutę. Dodać pomidory, koncentrat, bulion, szafran i liść laurowy. Przyprawić. Zamieszać i gotować przez 20 minut. Zmiksować. Odcedzić. Gotować przez 10 minut. Podawać z ravioli.

powrót

Podobne przepisy

Barszcz czerwony
Kinga Paruzel
Przepis z programu Z.U.P.A. (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Barszcz
kuchnia świata: Kuchnia polska
Barszcz czerwony i ziołowe ravioli
Gosia  Molska
Przepis z programu Babeczki wigilijne (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Barszcz
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Szybki barszcz czerwony
Iwona  Zasuwa
Przepis z programu Ugotuj mi mamo! (odc. 5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Barszcz
Żeberka po kowbojsku
Ainsley Harriot
Przepis z programu Ainsley rusza w plener (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Żeberka
kuchnia świata: Kuchnia Ameryki Północnej
Żeberka wieprzowe w marynacie miso
Roger Mooking
Przepis z programu Nuta egzotyki na co dzień (odc.8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Żeberka
kuchnia świata: Kuchnia japońska
Żeberka wieprzowe
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 4 odc. 1
trudność: łatwe
rodzaj dania: Żeberka
kuchnia świata: Kuchnia polska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.