Raita

Przepis z programu W interesie mięsożercy (odc. 7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Napoje
kuchnia świata: Kuchnia indyjska

Raita
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0
Składniki:

½ libańskiego ogórka

½ ząbka czosnku

pomidor

świeża mięta

dowolne świeże zioła

filiżanka jogurtu



Przygotowanie:

Zetrzyj ogórek na tarce. Drobno posiekaj czosnek. Przekrój pomidora w ćwiartki. Wykrój z niego miąższ i pokrój go w słupki, a następnie w drobną kostkę. Posiekaj listki mięty i dowolnych ziół. Połącz wszystko z gęstym jogurtem, posól, popieprz i wymieszaj.



© Adrian Richardson

powrót

Podobne przepisy

Gorąca czekolada
Bill Granger
Przepis z programu Kuchnia Billa (odc.8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Napoje
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Słoneczny koktajl z brzoskwini i melona z sosem truskawkowym
Przepis z programu Dietosfera (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Napoje
kuchnia świata: Kuchnia dietetyczna
Woda rabarbarowa
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 3 (odc. 7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Napoje
Lemoniada z ogórkiem i miętą
Adriana Marczewska
Przepis z programu Ślinotok (odc. 5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Napoje
Martini różane
Maryla Musidłowska
Przepis z programu Maryla al dente (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Napoje
kuchnia świata: Kuchnia włoska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.