Raita

Przepis z programu Nowe imperium kulinarne (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Napoje
kuchnia świata: Kuchnia indyjska

Raita
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

1 łyżeczka nasion kolendry

12 małych pomidorów

1 ogórek

1 czerwona cebula

1 garść mięty

1 garść naci kolendry

sok z 1 limonki

250 g jogurtu greckiego

sól i pieprz

 

 

Przygotowanie:


Nasiona kolendry prażyć 1 minutę na suchej patelni, odstawić do ostygnięcia. Pomidory przekroić na pół i usunąć nasiona. Ogórek przekroić wzdłuż na 4 części, usunąć nasiona i pokroić na kawałki 2 cm. Cebulę obrać i grubo posiekać. Miętę i nać kolendry grubo posiekać.Zmieszać w misce pomidory, ogórek, cebulę, miętę, nać kolendry i sok z limonki. W osobnej misce zmieszać jogurt z uprażonymi nasionami kolendry, wylać na resztę składników i wymieszać. Doprawić do smaku solą i pieprzem i podawać.

powrót

Podobne przepisy

Napój z ogórka i avocado
Andrzej Polan
Przepis z programu Polska ze smakiem 2
trudność: łatwe
rodzaj dania: Napoje
kuchnia świata: Kuchnia polska
Kompot owocowy na Martini z płatkami migdałowymi
Maryla Musidłowska
Przepis z programu Maryla al dente (odc. 2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Napoje
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Energetyzujący napój z arbuza
Przepis z programu Dietosfera (odc.9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Napoje, Dania dietetyczne
kuchnia świata: Kuchnia dietetyczna
Bąbelki o smaku pomarańczy
Przepis z programu
trudność: łatwe
rodzaj dania: Napoje
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Koktajl z mango i mleka kokosowego
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni 2 (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Napoje
kuchnia świata: Kuchnia indyjska
Kawa
Malka Kafka
Przepis z programu Koszer macher (odc.7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Napoje
kuchnia świata: Kuchnia koszerna

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.