Raita

Przepis z programu Nowe imperium kulinarne (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Napoje
kuchnia świata: Kuchnia indyjska

Raita
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

1 łyżeczka nasion kolendry

12 małych pomidorów

1 ogórek

1 czerwona cebula

1 garść mięty

1 garść naci kolendry

sok z 1 limonki

250 g jogurtu greckiego

sól i pieprz

 

 

Przygotowanie:


Nasiona kolendry prażyć 1 minutę na suchej patelni, odstawić do ostygnięcia. Pomidory przekroić na pół i usunąć nasiona. Ogórek przekroić wzdłuż na 4 części, usunąć nasiona i pokroić na kawałki 2 cm. Cebulę obrać i grubo posiekać. Miętę i nać kolendry grubo posiekać.Zmieszać w misce pomidory, ogórek, cebulę, miętę, nać kolendry i sok z limonki. W osobnej misce zmieszać jogurt z uprażonymi nasionami kolendry, wylać na resztę składników i wymieszać. Doprawić do smaku solą i pieprzem i podawać.

powrót

Podobne przepisy

Kompot z suszu
Gosia  Molska
Przepis z programu Babeczki wigilijne (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Napoje, Potrawy wigilijne, Potrawy na Boże Narodzenie
kuchnia świata: Kuchnia polska
Margarita truskawkowa
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni (odc.32)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Napoje
kuchnia świata: Kuchnia meksykańska
Bąbelki o smaku pomarańczy
Przepis z programu
trudność: łatwe
rodzaj dania: Napoje
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Mrożona herbata
Delia  Smith
Przepis z programu Delia na lato (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Napoje
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Kawa pachnąca Indiami
Jola Słoma
Przepis z programu ATELIER SMAKU (odc.13)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Napoje
kuchnia świata: Kuchnia indyjska
Negroni
Maryla Musidłowska
Przepis z programu Mammaryla (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Napoje
kuchnia świata: Kuchnia włoska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.