Raita

Przepis z programu Nowe imperium kulinarne (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Napoje
kuchnia świata: Kuchnia indyjska

Raita
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:


1 łyżeczka nasion kolendry
12 małych pomidorów
1 ogórek
1 czerwona cebula
1 garść mięty
1 garść naci kolendry
sok z 1 limonki
250 g jogurtu greckiego
sól i pieprz

Przygotowanie:


Nasiona kolendry prażyć 1 minutę na suchej patelni, odstawić do ostygnięcia. Pomidory przekroić na pół i usunąć nasiona. Ogórek przekroić wzdłuż na 4 części, usunąć nasiona i pokroić na kawałki 2 cm. Cebulę obrać i grubo posiekać. Miętę i nać kolendry grubo posiekać.Zmieszać w misce pomidory, ogórek, cebulę, miętę, nać kolendry i sok z limonki. W osobnej misce zmieszać jogurt z uprażonymi nasionami kolendry, wylać na resztę składników i wymieszać. Doprawić do smaku solą i pieprzem i podawać.

powrót

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.