Anjum  Anand

Raita z ogórkiem, miętą i kolendrą


Przepis z programu Łatwa kuchnia indyjska (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Napoje
kuchnia świata: Kuchnia indyjska

Raita z ogórkiem, miętą i kolendrą
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

½ litra gęstego jogurtu naturalnego

1 świeży zielony ogórek

pokrojony w drobną kostkę

2-3 pomidory

pokrojone w drobną kostkę

1 mała cebula

drobno posiekana

1 łyżka nasion kminu

uprażonych na suchej patelni

sól i pieprz do smaku

garść świeżej mięty

posiekanej

garść świeżej kolendry

posiekanej

 

 

Przygotowanie:


Wymieszać wszystkie składniki i doprawić do smaku. Podawać raitę schłodzoną, posypaną świeżymi ziołami.

powrót

Podobne przepisy

Bąbelki o smaku granatu
Przepis z programu
trudność: łatwe
rodzaj dania: Napoje
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Lassi
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni 2 (odc.26)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Napoje
kuchnia świata: Kuchnia indyjska
Orzeźwiający napój o smaku czarnego bzu, hibiskusa i jabłek
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 19)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Napoje
Lassi z mango
Przepis z programu Floyd w Indiach Goa (odc.2)
trudność: brak
rodzaj dania: Napoje
kuchnia świata: Kuchnia indyjska
Kompot z suszu
Gosia  Molska
Przepis z programu Babeczki wigilijne (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Napoje, Potrawy wigilijne, Potrawy na Boże Narodzenie
kuchnia świata: Kuchnia polska
Imbirówka
Jola Słoma
Przepis z programu ATELIER SMAKU (odc.4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Napoje
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.