Agnieszka Kręglicka

Raita z burakami


Przepis z programu Para w kuchni 2 (odc.26)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie
kuchnia świata: Kuchnia indyjska

Raita z burakami
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

100 ml naturalnego jogurtu

2 upieczone lub ugotowane buraki

łyżka posiekanej świeżej mięty

łyżka posiekanej świeżej kolendry

sok z limonki

sól

cukier

czarnuszka

 

 

Przygotowanie:


Buraki pokroić w niedużą kostkę, wymieszać z jogurtem, ziołami i przyprawami. Sałatka powinna mieć odświeżający, słodko kwaśny smak. Wstawić do lodówki. Przed podaniem udekorować świeżymi ziołami, ewentualnie ziarnem czarnuszki.

powrót

Podobne przepisy

Grzybowe ravioli
Laura Calder
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc.4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Makarony, kluski
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Kukurydziana szarlotka
Jola Słoma
Przepis z programu ATELIER SMAKU (odc.12)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka, Dania wegetariańskie
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Fondue
Grzegorz  Łapanowski
Przepis z programu Ł'apetyt 2 (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski, Dania na karnawał i imprezę
Kotleciki z kaszy gryczanej
Jola Słoma
Przepis z programu Zimowe ATELIER SMAKU (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.