Jacques Pépin

Ragout z chińskich brokułów, fasoli i kiełbasy


Przepis z programu Jacques Pepin: Nowe dania na szybko (odc.9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa

Ragout z chińskich brokułów, fasoli i kiełbasy
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

2 łyżki oliwy dobrej jakości plus do skropienia (do wyboru)

½ szklanki posiekanej cebuli

180 gramów pikantnej włoskiej kiełbasy

1 puszka (465 gramów) fasoli jaś

2 łyżeczki posiekanego czosnku

¼ łyżeczki soli

w razie potrzeby więcej

1/8 łyżeczki płatków suszonej papryczki chili

tarty parmezan (do wyboru)

 

 

Przygotowanie:

kładniki
2 łyżki oliwy dobrej jakości plus do skropienia (do wyboru)
½ szklanki posiekanej cebuli
180 gramów pikantnej włoskiej kiełbasy
1 puszka (465 gramów) fasoli jaś
2 łyżeczki posiekanego czosnku
¼ łyżeczki soli, w razie potrzeby więcej
1/8 łyżeczki płatków suszonej papryczki chili
tarty parmezan (do wyboru)

powrót

Podobne przepisy

Wieprzowina hung shao
Delia  Smith
Przepis z programu Delia na zimę (odc.10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia chińska
Kiełbasa z jabłkiem i szałwią
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 3 (odc. 24)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Wieprzowina z pól ryżowych
Si King
Przepis z programu Kudłacze na motorach (odc.8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia wietnamska
Smażony kurczak
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.