Antonio  Carluccio

Ragout Isabelli Petzolla


Przepis z programu Antonio Carluccio ucztuje w południowej Italii Kalabria (odc.6)
trudność: brak
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia włoska

Ragout Isabelli Petzolla
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0
Skaldniki

plastry surowej wołowiny

czosnek

tarty ser pecorino

cebula

boczek

oliwa

kiełbasa

jagnięcina z kością

czerwone wytrawne wino

pomidory

przecier pomidorowy

sól gruboziarnista



Przygotowanie

Z plastrów wołowiny robimy imboltini – zawijane zrazy, z czosnkiem, cebulą, boczkiem i serem pecorino w środku. W garnku rozgrzewamy kilka łyżek oliwy z oliwek i wkładamy imboltini. Dodajemy kawałki kiełbasy oraz kawałki mięsa jagnięcego z kością. Do garnka wkładamy następnie plastry cebuli i całość mieszamy. Po kilku minutach wlewamy wino. Następnie dodajemy pomidory (mogą być z puszki) oraz przecier pomidorowy (passata). Solimy. Ragout następnie należy gotować przez około godzinę.



© Antonio Carluccio

powrót

Podobne przepisy

Boeuf Stroganow
Jan i Jakub   Kuroniowie
Przepis z programu Kuroniowie rozgryzają (odc.7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia rosyjska
Odsmażana fasola
Si King
Przepis z programu Kudłacze na motorach (odc.11)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia meksykańska
Schab pieczony ze śliwkami
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 2 (odc. 1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Potrawy wielkanocne, Potrawy na Boże Narodzenie
kuchnia świata: Kuchnia polska
Tażin z kulkami mięsnymi i jajkami
Si King
Przepis z programu Kudłacze na motorach znowu w trasie (odc.7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia marokańska
Kurczak po zanzibarsku
Paul Merret
Przepis z programu Czego nie wiecie o... (odc.9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia afrykańska
Cielęcina duszona w winie
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni 2 (odc.9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia grecka

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.