Antonio  Carluccio

Ragout Isabelli Petzolla


Przepis z programu Antonio Carluccio ucztuje w południowej Italii Kalabria (odc.6)
trudność: brak
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia włoska

Ragout Isabelli Petzolla
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0
Skaldniki

plastry surowej wołowiny

czosnek

tarty ser pecorino

cebula

boczek

oliwa

kiełbasa

jagnięcina z kością

czerwone wytrawne wino

pomidory

przecier pomidorowy

sól gruboziarnista



Przygotowanie

Z plastrów wołowiny robimy imboltini – zawijane zrazy, z czosnkiem, cebulą, boczkiem i serem pecorino w środku. W garnku rozgrzewamy kilka łyżek oliwy z oliwek i wkładamy imboltini. Dodajemy kawałki kiełbasy oraz kawałki mięsa jagnięcego z kością. Do garnka wkładamy następnie plastry cebuli i całość mieszamy. Po kilku minutach wlewamy wino. Następnie dodajemy pomidory (mogą być z puszki) oraz przecier pomidorowy (passata). Solimy. Ragout następnie należy gotować przez około godzinę.



© Antonio Carluccio

powrót

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.