Jacek Sikora

Racuchy z kozim serem i konfiturą wiśniową


Przepis z programu Słodki drań (odc.12)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa

Racuchy z kozim serem i konfiturą wiśniową
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

Ciasto

250 g mąki

pół opakowania proszku do pieczenia

240 ml mleka

2 łyżki cukru

2 jajka

30 g masła

szczypta soli

olej do smażenia

1 opakowanie koziego sera

1 słoik konfitury wiśniowej

łyżka grubo mielonego kolorowego pieprzu

Przygotowanie:

Oddziel żółtka od jajek. Białka ubij na sztywno dodając cukier. Dodaj mąkę oraz stopione masło. Wymieszaj dobrze ciasto. Na patelni rozgrzej olej. Smaż je z obu stron. Odsącz je na papierze. Wymieszaj kozi twarożek z pieprzem. Zrób sandwicza smarując racucha twarożkiem oraz konfiturą. Przykryj drugim racuchem.

powrót

Podobne przepisy

Powrót do czarnego lasu
Delia  Smith
Przepis z programu Delia na zimę (odc.11)
trudność: trudne
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
kuchnia świata: Kuchnia niemiecka
Czekoladowy tort bezowy z truskawkami i rabarbarem
Tomasz Deker
Przepis z programu Desery Dekera (odc. 7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka, Bezy
Czekoladowe ciasto kladdkaka
Tomasz Deker
Przepis z programu Desery Dekera 2 (odc. 3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
kuchnia świata: Kuchnia skandynawska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.