Rabarbar z kruszonką

Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 3 (odc. 10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery

Rabarbar z kruszonką
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

2 pokrojone i pozbawione gniazd nasiennych jabłka

2 pokrojone i pozbawione gniazd nasiennych gruszki

filiżanka pokrojonego rabarbaru

filiżanka soku pomarańczowego

pół filiżanki posiekanych daktyli

2 filiżanki organicznych płatków owsianych

filiżanka posiekanych migdałów

filiżanka pestek dyni

łyżka cynamonu

pół filiżanki pestek słonecznika

łyżka tłuszczu omega albo oleju słonecznikowego

jogurt

 

 

Przygotowanie:


Owoce, sok i daktyle gotować do miękkości na wolnym ogniu. Suche składniki wymieszać w dużej misce. Dodać tłuszcz i wymieszać palcami. Przełożyć ugotowane owoce do naczynia do zapiekania i posypać kruszonką. Piec w temperaturze 180°C, aż kruszonka się zrumieni. Podawać z jogurtem.

powrót

Podobne przepisy

Banany w cieście
Przepis z programu Kuchenna jazda (odc.10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia tajska, Kuchnia wietnamska
Budyń kawowy z pączkami
Anna Olson
Przepis z programu Na słodko Kawa (odc.27)
trudność: brak
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Kutia
Iwona  Zasuwa
Przepis z programu Ugotuj mi mamo! (odc. 7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Desery, Dania wegańskie
Pudding czekoladowy
Bill Granger
Przepis z programu Kuchnia Billa Dekadencja (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia Ameryki Północnej, Kuchnia brytyjska
Semifreddo czekoladowo - migdałowe
Anna Olson
Przepis z programu Na słodko Czekolada (odc.1)
trudność: brak
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Owoce w szampanie
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia francuska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.