Quiche lorraine

Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 17)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska

Quiche lorraine
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

gotowe ciasto do tarty

6 plastrów boczku w kawałeczkach wielkości spinacza

2 jajka + 2 żółtka

1,5 miarki gęstej śmietany

sól i pieprz

szczypta gałki muszkatołowej

 

Przygotowanie:

Rozgrzać piekarnik do 175°C. Usmażyć boczek do miękkości. Osuszyć na papierowym ręczniku. Rozłożyć na cieście. Rozbełtać jajka widelcem i wlać do nich śmietanę. Posolić, popieprzyć i posypać gałką muszkatołową. Przecedzić do ciasta i piec, aż stężeje, ok. 30 min. Podawać na gorąco.

powrót

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.