Quiche lorraine

Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 17)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska

Quiche lorraine
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

gotowe ciasto do tarty

6 plastrów boczku w kawałeczkach wielkości spinacza

2 jajka + 2 żółtka

1,5 miarki gęstej śmietany

sól i pieprz

szczypta gałki muszkatołowej

 

Przygotowanie:

Rozgrzać piekarnik do 175°C. Usmażyć boczek do miękkości. Osuszyć na papierowym ręczniku. Rozłożyć na cieście. Rozbełtać jajka widelcem i wlać do nich śmietanę. Posolić, popieprzyć i posypać gałką muszkatołową. Przecedzić do ciasta i piec, aż stężeje, ok. 30 min. Podawać na gorąco.

powrót

Podobne przepisy

Pomidory nadziewane malinami
Jacek Sikora
Przepis z programu Słodki drań (odc.23)
trudność: trudne
rodzaj dania: Przekąski, Desery
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Naturalne zielone smoothies
Ewa Chodakowska
Przepis z programu Be Active. Ewa Chodakowska (odc. 3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski, Dania dietetyczne
Sandwich
Jan i Jakub   Kuroniowie
Przepis z programu Kuroniowie rozgryzają (odc. 9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
Lekki pasztet do smarowania z konfiturą ze śliwek
Adam Chrząstowski
Przepis z programu Adam po pracy 2 (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia polska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.