Sophie Grigson

Quesadilla z salsą z mango


Przepis z programu Zielnik Sophie Grigson (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie
kuchnia świata: Kuchnia meksykańska

Quesadilla z salsą z mango
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

3 pszenne tortille

 

 

Przygotowanie:


Rozgrzać piekarnik do 200ºC. Przygotować nadzienie – pokroić warzywa w paski szerokości 1 cm. Posiekać liści kolendry odkładając 2 łyżki liści, żeby dodać je później do salsy. Podsmażyć warzywa z plasterkami szalotki na małej ilości oleju. Dodać posiekany czosnek i podsmażyć przez kilka minut. Zdjąć patelnię z ognia, dodać dużą ilość posiekanych liści kolendry i wymieszać z połową łyżki octu balsamicznego. Ułożyć na suchej blasze pierwszą tortillę i przełożyć na nią połowę nadzienia. Delikatnie rozłożyć je na powierzchni placka i osypać pokruszonym kozim serem i grubą warstwą tartego cheddara. Przykryć drugą tortillą i powtórzyć powyższe czynności. Przykryć trzecią tortillą i wstawić quesadillę do rozgrzanego piekarnika na 8 -12 min, żeby ser się stopił, a placki zrobiły się chrupiące.

powrót

Podobne przepisy

Smażone brokuły i kalafior
Andrzej Polan
Przepis z programu Polska ze smakiem 3
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie
Kluski z bryndzą
Grzegorz  Łapanowski
Przepis z programu Ł'apetyt (odc.4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie
kuchnia świata: Kuchnia polska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.