Tomasz Jakubiak

Quesadilla z pastą z fasoli i sosem z mango


Przepis z programu Jakubiak lokalnie 4 (odc. 9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia meksykańska

odsłon: 3264

drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

Składniki:

2 tortille

170 g ugotowanej czerwonej fasoli

sok z cytryny

2-3 łyżki oliwy

pół cebuli

2 surowe polskie kiełbaski

łyżeczka sezamu

cebula czosnkowa

Sos z mango:

cebula

2 ostre czerwone papryczki chili

2 zielone papryczki

3 ząbki czosnku

olej

puszka pulpy z mango

sok i skórka z limonki

jabłko

garść świeżej kolendry

sól

 

Przygotowanie:

Przygotuj pastę z fasoli. W misce rozgnieć tłuczkiem ugotowaną fasolę. Dopraw ją sokiem z cytryny, oliwą i dokładnie wymieszaj. Następnie dodaj drobno posiekaną cebulę i cienkie usmażone plastry kiełbasy z sezamem. Placek tortilli posmaruj pastą i przykryj drugim plackiem. Quesadillę wrzuć na patelnie niech się zrumieni z dwóch stron. Idealnym dodatkiem do quesadilli będzie ostry sos z mango. Cebulę drobno posiekaj. Papryczki pokrój na małe kawałki. W garnku podsmaż najpierw cebulę potem papryczki i czosnek. Warzywa podlej małą ilością oleju i mieszaj żeby się nie spaliły.
Do garnka wlej pulpę z mango. Dodaj sok i skórkę z limonki, kawałki jabłka i posiekaną kolendrę.
Wszystkie składniki zmiksuj ręcznym blenderem. Sos dopraw solą.
Quesadillę podawaj z sosem. Smacznego!

powrót

Podobne przepisy

Teryna owocowa z serem pleśniowym
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 12)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Przekąski do aperitifu
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 23)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Pain perdu z malinami i lodami
Marieta  Marecka
Przepis z programu Mała Improwizacja (odc. 7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
Carpaccio z łososia z koprem włoskim
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni Losoś i koper (odc.3)
trudność: brak
rodzaj dania: Dania z ryb, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Rzodkiew z serkiem ricotta
Malka Kafka
Przepis z programu Koszer macher (odc. 2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia koszerna
Bruschetta z pomidorami i grillowaną papryką
Katia Roman-Trzaska
Przepis z programu Little Chef (odc.8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia włoska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.