Tomasz Jakubiak

Pyzy z warzywnym nadzieniem


Przepis z programu Jakubiak rodzinnie (odc. 7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Makarony, kluski

Pyzy z warzywnym nadzieniem
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

Ciasto:

20 g drożdży

0,5 szklanki mleka

łyżka cukru

szczypta soli

500 g mąki krupczatki

3 łyżki mąki krupczatki – odstawiamy na 20 min. do wyrośnięcia

Farsz:

papryka żółta

papryka czerwona

czerwona cebula

marchew

brokuły

3 łyżki oliwy

łyżeczka soli

łyżeczka pieprzu

2 łyżki octu winnego

2 łyżki octu balsamicznego

łyżka sosu sojowego

łyżka miodu

drewniany koszyk z pokrywką i gaza

Przygotowanie:

Do miski wsyp drożdże i dolej ciepłe mleko. Dodaj sól i cukier. Dosyp mąkę i zagnieć ciasto. Następnie przykryj ściereczką i odstaw na 20 minut do wyrośnięcia.
Przygotuj farsz. Papryki, cebulę, marchew i brokuły posiekaj w drobną kostkę i podsmaż na oliwie. Dolej ocet winy, ocet balsamiczny, sos sojowy i miód. Przypraw solą i pieprzem.
Wyrośnięte ciasto podziel na mniejsze kulki i rozwałkuj. Następnie na placek nałóż farsz i uformuj kulkę. Drewniany koszyk połóż na garnek w którym gotuje się woda, wyściel gazą i włóż pyzy. Pyzy gotuj pod przykryciem ok. 10 minut. Smacznego!

powrót

Podobne przepisy

Kluseczki marchewkowe z sosem kurkowym - Izabela Kulińska
Przepis z programu Warsztaty smaku kuchni+: wyjadacze (odc. 5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Makarony, kluski
kuchnia świata: Kuchnia polska
Trofie z pesto i sardelami
Przepis z programu
trudność: łatwe
rodzaj dania: Makarony, kluski
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Farfalle ze śmietaną i grzybami
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 39)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Makarony, kluski
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Spaghetti carbonara
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni (odc.18)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Makarony, kluski
kuchnia świata: Kuchnia włoska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.