Puszysty pudding

Puszysty pudding
Oceń przepis:
6 ocen Średnia ocena: 3.50

Przygotował:

James Martin

Seria kulinarna:
Uczty z Jamesem Martinem (odc.1)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Desery
Kuchnia świata:
Kuchnia brytyjska

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Wrzuć do robota kuchennego mąkę, masło i cukier. Dosyp cynamon, skórkę z pomarańczy, proszek do pieczenia. Wbij jaja, dokładnie zmiksuj. Formę na pudding posmaruj grubo tłuszczem. Na dno wlej syrop trzcinowy i nałóż dżem pomarańczowy. Przelej do formy gotowe ciasto. Powinno sięgać najwyżej do trzech czwartych wysokości. Przykryj je folią aluminiową, w której zrobisz zakładkę. Obwiąż dookoła sznurkiem. Wstaw miskę do garnka. Na spodzie połóż żelazny krążek. Pudding gotuj na małym ogniu przez 2 godziny. Co 20 minut sprawdzaj poziom wody i dolewaj, żeby się nie wygotowała.
Wyjmij pudding z garnka, zdejmij folię, wyłóż na talerz. Podawaj ze śmietaną.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA