Bill Granger

Puree ziemniaczane z parmezanem


Przepis z programu Kuchnia Billa (odc.7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia włoska

Puree ziemniaczane z parmezanem
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

800g ugotowanych ziemniaków

kawałek masła

filiżanka mleka

starty parmezan

sól

pieprz

 

 

Przygotowanie:


Podgrzać mleko z masłem, aż się masło roztopi, wlać do ugotowanych i utłuczonych gorących ziemniaków. Ucierać na puszystą masę, dodać starty parmezan, sól, pieprz, wymieszać.

powrót

Podobne przepisy

Rukiew wodna z imbirem
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 3 (odc. 6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Sałatka z pęczaku
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni 2 (odc.17)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Sałatki, sałaty i surówki
kuchnia świata: Kuchnia polska
Oszukany pilaw
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 3 (odc. 19)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie
kuchnia świata: Kuchnia arabska
Chrupiące krakersy z kremem „burratina”
Przepis z programu
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia włoska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.