Puree ziemniaczane bez masła i śmietany

Przepis z programu Lekka kuchnia Jenny Bristow (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie

Puree ziemniaczane bez masła i śmietany
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

ziemniaki

oliwa z oliwek

ząbki czosnku

1 cebula

 

 

Przygotowanie:


Obieramy ziemniaki, kroimy na kawałki i wrzucamy do wrzątku na 20 minut. Odcedzamy, zachowując kilka łyżek wody. Ziemniaki ugniatamy na gładką masę, dodając po trochu płyn z gotowania. Na patelni rozgrzewamy odrobinę oliwy z oliwek, dodajemy parę drobno posiekanych ząbków czosnku i jedną czerwoną cebulę, pokrojoną w plasterki. Podsmażamy na silnym ogniu, aż cebula się zrumieni i dodajemy do puree. Starannie mieszamy, dekorujemy chrupiącymi krążkami – i podajemy.

powrót

Podobne przepisy

Warzywa w sosie orzechowym z ryżem
Jola Słoma
Przepis z programu ATELIER SMAKU (odc.13)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie
kuchnia świata: Kuchnia indyjska
Pasztet z grochu z kurkami
Jola Słoma
Przepis z programu Jesienne ATELIER SMAKU (odc.4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Potrawy wielkanocne

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.