Puree ziemniaczane bez masła i śmietany

Przepis z programu Lekka kuchnia Jenny Bristow (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie

Puree ziemniaczane bez masła i śmietany
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

ziemniaki

oliwa z oliwek

ząbki czosnku

1 cebula

 

 

Przygotowanie:


Obieramy ziemniaki, kroimy na kawałki i wrzucamy do wrzątku na 20 minut. Odcedzamy, zachowując kilka łyżek wody. Ziemniaki ugniatamy na gładką masę, dodając po trochu płyn z gotowania. Na patelni rozgrzewamy odrobinę oliwy z oliwek, dodajemy parę drobno posiekanych ząbków czosnku i jedną czerwoną cebulę, pokrojoną w plasterki. Podsmażamy na silnym ogniu, aż cebula się zrumieni i dodajemy do puree. Starannie mieszamy, dekorujemy chrupiącymi krążkami – i podajemy.

powrót

Podobne przepisy

Szparagowa frittata
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni (odc.31)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Grzybowe ravioli
Laura Calder
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc.4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Makarony, kluski
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Wiosenne inspiracje - Soczewica w pomidorach
Przepis z programu Wiosenne inspiracje
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie
Szaszłyki z wędzonym serem
Jola Słoma
Przepis z programu Słoneczne ATELIER SMAKU (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie
Pierogi z ciasta ryżowego
Adriana Marczewska
Przepis z programu Ślinotok (odc. 2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Pierogi i pierożki
Pierogi z niecierpka
Łukasz Łuczaj
Przepis z programu Dziki obiad Łukasza Łuczaja (odc. 2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.