Puree ziemniaczane bez masła i śmietany

Przepis z programu Lekka kuchnia Jenny Bristow (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie

Puree ziemniaczane bez masła i śmietany
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

ziemniaki

oliwa z oliwek

ząbki czosnku

1 cebula

 

 

Przygotowanie:


Obieramy ziemniaki, kroimy na kawałki i wrzucamy do wrzątku na 20 minut. Odcedzamy, zachowując kilka łyżek wody. Ziemniaki ugniatamy na gładką masę, dodając po trochu płyn z gotowania. Na patelni rozgrzewamy odrobinę oliwy z oliwek, dodajemy parę drobno posiekanych ząbków czosnku i jedną czerwoną cebulę, pokrojoną w plasterki. Podsmażamy na silnym ogniu, aż cebula się zrumieni i dodajemy do puree. Starannie mieszamy, dekorujemy chrupiącymi krążkami – i podajemy.

powrót

Podobne przepisy

Risotto z grzybów
Delia  Smith
Przepis z programu Delia na zimę (odc.2)
trudność: trudne
rodzaj dania: Dania wegetariańskie
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Risotto z fenkułami w sosie cytrynowym
Jola Słoma
Przepis z programu ATELIER SMAKU na Sycylii (odc. 3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Warzywne chili i sałata z awokado
Przepis z programu 15 minut Jamiego (odc. 38)
trudność: brak
rodzaj dania: Dania wegetariańskie
Kapusta czerwona z żurawinami
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni (odc.13)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski
Hummus ze świeżym tymiankiem
Jola Słoma
Przepis z programu Wiosenne ATELIER SMAKU (odc. 5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia arabska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.