Puree ze słodkich ziemniaków

Przepis z programu Lekka kuchnia Jenny Bristow (odc.8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie

Puree ze słodkich ziemniaków
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

8–10 słodkich ziemniaków

30 g masła

sok z połowy limonki

szczypta pieprzu

 

 

Przygotowanie:


8 – 10 słodkich ziemniaków starannie szorujemy, nakłuwamy widelcem, układamy na blasze i pieczemy przez 75 minut w 200 stopniach Celsjusza. Gdy gotowe – obieramy je i gnieciemy, dodając 30 gramów masła, sok z połowy limonki i dużą szczyptę pieprzu. Posypujemy zieloną pietruszką.

powrót

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.