Claire Robinson

Puree z marchwi i selera


Przepis z programu Wystarczy 5 składników (odc. 19)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne

Puree z marchwi i selera
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0


Składniki:

2 szalotki

2 łyżki masła

4 średnie marchewki

seler

2 miarki bulionu warzywnego

sól i pieprz do smaku



Przygotowanie:

W rondlu rozpuszczamy dwie łyżki masła. Smażymy na nim pokrojone w plasterki szalotki. Następnie dodajemy obraną i pokrojoną w plasterki marchew. Na koniec obrany i pokrojony seler. Całość przyprawiamy solą i pieprzem i zalewamy bulionem warzywnym. Jeśli trzeba dolewamy wodę, chodzi o to, żeby warzywa były zanurzone w płynie. Gotujemy je do miękkości. Następnie odcedzamy warzywa, ale nie wylewamy wody z gotowania. Odcedzone warzywa umieszczamy w mikserze, dolewamy odrobinę wody z ich gotowania i miksujemy. Gotowe puree podajemy w salaterce.





powrót

Podobne przepisy

Puree pikantne
Grzegorz  Łapanowski
Przepis z programu Ł'apetyt (odc.4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
Wielki, australijski burger
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 25)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
kuchnia świata: Kuchnia australijska
Kaczka po kanadyjsku z jabłkami i syropem klonowym
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 57)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne, Dania z kaczki
kuchnia świata: Kuchnia Ameryki Północnej
Polenta
Annabel  Langbein
Przepis z programu Annabel Langbein - kuchnia w stylu wolnym 3
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
Rozgrzewająca owsianka
Jola Słoma
Przepis z programu ATELIER SMAKU (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Inne
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.