Agnieszka Kręglicka

Puree z kwaśnych jabłek


Przepis z programu Para w kuchni 2 (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
kuchnia świata: Kuchnia francuska

Puree z kwaśnych jabłek
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

1 słoik selera krojonego w strużki w zalewie octowej

4 duże kwaśne jabłka

1 cytryna

oliwa

pieprz

 

Przygotowanie:

Jabłka obrać i podzielić na połówki, dokładnie usunąć gniazda nasienne, aby nie ciemniały jabłka polać je sokiem z cytryny. Jabłka włożyć do niedużego garnka i nalać trochę wody na dno. Gotować na sporym ogniu, pod przykryciem - jabłka rozsypią się na puch. Seler usmażyć na rozgrzanej oliwie, doprawić pieprzem, zrumienić. Na łóżeczku z wiórków selera ułożyć puree z jabłek i kilka wiórków selera na wierzchu. Doprawić solą i pieprzem, podawać do mięs.

powrót

Podobne przepisy

Masa figowo-orzechowa
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 49)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
Risotto z Zadymerem i Bursztynem
Gieno Mientkiewicz
Przepis z programu Przez dziurkę od sera 3 (odc. 3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
Zakwas na żur lub barszcz biały
Brygida Kosel
Przepis z programu Teraz Brygida! (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne, Potrawy wielkanocne
kuchnia świata: Kuchnia polska
Kanapki z serem, sopressą i bazylią
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 12)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
Risotto cytrynowo-tymiankowe z kurczakiem i szparagami
Przepis z programu
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
Masa kajmakowa
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni 2 (odc.28)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne, Potrawy wielkanocne
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.