Gary  Rhodes

Purée z dyni pod grillowanym serem gruyère


Przepis z programu Gary Rhodes w kuchni przez cały rok (odc.9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski

Purée z dyni pod grillowanym serem gruyère
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

1 kg dyni

duży kawałek masła

1 łyżka stołowa drobno posiekanych szalotek

4 łyżki wody

sól i pieprz

starta gałka muszkatołowa

75 g sera gruyère

 

 

Przygotowanie:


Dynię pokrój w kostkę. W rondlu roztop duży kawałek masła. Dorzuć kawałki dyni, drobno posiekane szalotki, wlej wodę. Duś na małym ogniu przez 10-15 minut, od czasu do czasu mieszając, aż zmięknie. Odcedź na durszlaku. Zachowaj płyn. Kawałki dyni przesyp do rondla i rozgnieć na purée. Ponownie odcedź. Aby płyn nabrał intensywne

powrót

Podobne przepisy

Smażony faszerowany ser z sosem wiśniowym
Tomasz Jakubiak
Przepis z programu Jakubiak lokalnie 3 (odc. 5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
Galaretki w polskich smakach
Przepis z programu
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia polska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.