Pudding z syropem klonowym

Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 11)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka

Pudding z syropem klonowym
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0
Składniki:

2 jajka

160 g masła

200 g cukru

280 g mąki pszennej

5 g proszku do pieczenia

500 ml syropu klonowego

500 ml śmietanki 35%



Przygotowanie:

Masło ubić z cukrem. Dodać jajka i mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia. Tak przygotowane ciasto schłodzić przez 24 godziny.

Syrop klonowy i śmietanę zagotować. Odstawić do ostygnięcia.

Piekarnik rozgrzać do 230°C.

Ciasto przełożyć do formy. Wlać mieszankę syropu i śmietany. Piec 15-20 minut, aż pudding się zrumieni.

powrót

Podobne przepisy

„Sernik” z orzechów i syropu klonowego
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 11)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka, Serniki
Polvorones
Tomasz Deker
Przepis z programu Desery Dekera 2 (odc. 5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
kuchnia świata: Kuchnia meksykańska
Tarta jabłkowa z lodami
Przepis z programu Kuchenna jazda (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Cantuccini domowej roboty
Daria Ładocha
Przepis z programu Ugotuj mi mamo! 3 (odc. 6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka, Dobre dla dzieci

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.