Gary  Rhodes

Pudding z pieczarek i cebuli


Przepis z programu Gary Rhodes za stołem (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski

Pudding z pieczarek i cebuli
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

Składniki ciasta:

300g mąki

2 łyżeczki proszku do pieczenia

150g tłuszczu roślinnego

150-200 ml wody

 

 

Przygotowanie:


Zagnieć mąkę, proszek do pieczenia i tłuszcz. Wlewaj stopniowo wodę i wyrabiaj na desce, aż otrzymasz elastyczne, zwarte ciasto. Wysmaruj masłem litrową formę do puddingów, najlepiej plastikową. Rozwałkuj ciasto na placek o grubości 5 mm. Odetnij jedną trzecią, przyłóż formę i odkrój koło na wierzch. Z reszty ciasta uformuj rożek i włóż do formy. Dociśnij brzegi ciasta i sprawdź, czy dobrze wypełniło formę. Nadmiar może zwisać nad krawędzią.

powrót

Podobne przepisy

Pan bagnat
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Pikantne tosty francuskie
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 3 (odc. 6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski, Dania na karnawał i imprezę
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Brzoskwinie gotowane z tymiankiem
Laura Calder
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc.20)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Tatar z tuńczyka i awokado
David Gaboriaud
Przepis z programu David w Europie 2 (odc. 14)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia hiszpańska
Jajka w kokilkach
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni 2 (odc.22)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski, Potrawy wielkanocne
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Tartinki z oliwkami i orzechami
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 14)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.