Pudding z kaszy manny

Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 3 (odc. 12)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery

Pudding z kaszy manny
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

5 filiżanek wody

filiżanka cukru kokosowego

pół filiżanki miodu

skórka z cytryny

3 kawałki kory cynamonowej

2-3 goździki

2 filiżanki manny

filiżanka oleju z krokosza

ćwierć filiżanki pokruszonych orzechów włoskich

ćwierć filiżanki orzeszków piniowych

ćwierć filiżanki rodzynek

łyżka syropu z agawy

pół filiżanki miąższu marakui

 

 

Przygotowanie:


Zagotować wodę z cukrem, miodem, skórką cytryny, cynamonem i goździkami. Gotować przez 2 minuty i wlać olej z krokosza. Ciągle mieszając powoli wsypywać mannę. Kiedy zgęstnieje dodać rodzynki, orzeszki piniowe i orzechy włoskie. Przełożyć masę na talerz, udekorować miąższem marakui i skropić syropem z agawy.

powrót

Podobne przepisy

Shrikhand z truskawkami
Si King
Przepis z programu Kudłacze na motorach znowu w trasie (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia indyjska
Puchar gruszkowy według dawnej receptury
Przepis z programu
trudność: trudne
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Czekoladowo-kawowy creme brulee
Tomasz Deker
Przepis z programu Desery Dekera (odc. 3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
Wytrawny deser z tofu
Jola Słoma
Przepis z programu ATELIER SMAKU bez cukru (odc.4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Desery
Krem czekoladowy
Laura Calder
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc.19)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
Banany w cieście
Przepis z programu Kuchenna jazda (odc.10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia tajska, Kuchnia wietnamska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.