Annabel  Langbein

Pudding z gruszek i suszonych śliwek


Przepis z programu Annabel Langbein - kuchnia w stylu wolnym 2 (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery

Pudding z gruszek i suszonych śliwek
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0
Składniki:

3 średnie gruszki

2 szklanki suszonych śliwek bez pestek zalanych kilkoma łyżkami brandy (śliwki muszą się macerować kilka godzin)

skórka starta z pomarańczy

4 jajka

4 łyżki cukru

3 łyżki mąki

2 szklanki mleka

masło do wysmarowania foremki



Przygotowanie:

Piekarnik rozgrzać do 180°C. Gruszki pozbawić gniazd nasiennych, pokroić w plasterki, przełożyć do miski. Dodać śliwki razem z brandy i skórkę z pomarańczy, wymieszać. Jajka ubić z trzema łyżkami cukru. Dodać mąkę i mleko. Ubić na gładką masę. Foremkę do zapiekania o średnicy 26 centymetrów wysmarować masłem i wysypać mąką. Na dnie ułożyć równo owoce. Płyn z owoców wlać do ciasta, wymieszać. Owoce zalać ciastem, posypać pozostałym cukrem. Piec przez 45 minut.





@Annabel Langbein

powrót

Podobne przepisy

(odc.05)nietypowe tiramisu
Jacques Pépin
Przepis z programu Jacques Pepin - Dania na szybko (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Czekoladowe kuleczki z kardamonem
Jola Słoma
Przepis z programu ATELIER SMAKU bez cukru (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Desery
Charoset
Malka Kafka
Przepis z programu Koszer macher (odc. 9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia żydowska, Kuchnia koszerna
Krem zabaione aromatyzowany winem recioto i kulkami melona
Przepis z programu
trudność: brak
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Pudding czekoladowo - pomarańczowy
Anna Olson
Przepis z programu Na słodko Czekolada (odc.1)
trudność: brak
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia Ameryki Północnej
Morele w sosie z kardamonem
Antony Worrall Thompson
Przepis z programu Antony w Maroku (odc.10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia marokańska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.