Annabel  Langbein

Pudding z gruszek i suszonych śliwek


Przepis z programu Annabel Langbein - kuchnia w stylu wolnym 2 (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery

Pudding z gruszek i suszonych śliwek
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0
Składniki:

3 średnie gruszki

2 szklanki suszonych śliwek bez pestek zalanych kilkoma łyżkami brandy (śliwki muszą się macerować kilka godzin)

skórka starta z pomarańczy

4 jajka

4 łyżki cukru

3 łyżki mąki

2 szklanki mleka

masło do wysmarowania foremki



Przygotowanie:

Piekarnik rozgrzać do 180°C. Gruszki pozbawić gniazd nasiennych, pokroić w plasterki, przełożyć do miski. Dodać śliwki razem z brandy i skórkę z pomarańczy, wymieszać. Jajka ubić z trzema łyżkami cukru. Dodać mąkę i mleko. Ubić na gładką masę. Foremkę do zapiekania o średnicy 26 centymetrów wysmarować masłem i wysypać mąką. Na dnie ułożyć równo owoce. Płyn z owoców wlać do ciasta, wymieszać. Owoce zalać ciastem, posypać pozostałym cukrem. Piec przez 45 minut.





@Annabel Langbein

powrót

Podobne przepisy

Kasza z serkiem i owocami egzotycznymi
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 4 (odc. 14)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
Sorbet cytrynowy z tequilą
Aaron Craze
Przepis z programu Rude Boy w kuchni (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
Trufle kawowe
Jola Słoma
Przepis z programu ATELIER SMAKU (odc.11)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery, Dania na walentynki
Deser z tofu
Jola Słoma
Przepis z programu ATELIER SMAKU na parze (odc. 5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Desery
Czekoladowe tiramisu
Jacek Sikora
Przepis z programu Słodki drań (odc.7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Domowe lody
Agata Jędraszczak
Przepis z programu ImprezuJEMY (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.