Janella  Purcell

Pudding z brązowym ryżem


Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 2 (odc. 12)
trudność: brak

Pudding z brązowym ryżem
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

filiżanka organicznego brązowego ryżu

3 filiżanki mleka sojowego albo migdałowego

3 łyżki skórki pomarańczowej

sok i miąższ z pomarańczy

1 obrane

starte jabłko

½ filiżanki organicznych rodzynek

2 rozgniecione strączki kardamonu

łyżeczka cynamonu

nasiona z jednej laski wanilii

łyżeczka wody różanej

½ filiżanki posiekanych pistacji albo migdałów

¼ filiżanki startego cukru palmowego

 

 

Przygotowanie:


Wszystkie składniki, poza cukrem, umieścić w rondelku. Gotować na wolnym ogniu mieszając. Powinno to trwać około godziny. Jeśli masa jest zbyt gęsta, dolać wody. Przed podaniem wsypać cukier. Zamieszać. Nałożyć do miseczek albo szklanek. Posypać orzechami i skórką z pomarańczy. Polać sokiem. Jeśli jest ciepło, deser można schłodzić. Zimą pudding można zapiec w piekarniku.

powrót

Podobne przepisy

Barszcz czerwony i ziołowe ravioli
Gosia  Molska
Przepis z programu Babeczki wigilijne (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Barszcz
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Barszcz czerwony
Kinga Paruzel
Przepis z programu Z.U.P.A. (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Barszcz
kuchnia świata: Kuchnia polska
Szybki barszcz czerwony
Iwona  Zasuwa
Przepis z programu Ugotuj mi mamo! (odc. 5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Barszcz
Żeberka po kowbojsku
Ainsley Harriot
Przepis z programu Ainsley rusza w plener (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Żeberka
kuchnia świata: Kuchnia Ameryki Północnej
Żeberka wieprzowe
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 4 odc. 1
trudność: łatwe
rodzaj dania: Żeberka
kuchnia świata: Kuchnia polska
Żeberka wieprzowe w marynacie miso
Roger Mooking
Przepis z programu Nuta egzotyki na co dzień (odc.8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Żeberka
kuchnia świata: Kuchnia japońska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.