Pudding z babeczek z masłem orzechowym

Przepis z programu Skok na spiżarnię (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
kuchnia świata: Kuchnia Ameryki Północnej

Pudding z babeczek z masłem orzechowym
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

2 puszki skondensowanego niesłodzonego mleka

½ puszki zwykłego mleka

35 dag mini czekoladowych babeczek z masłem orzechowym

10 żółtek jaj

dżem truskawkowy (niekoniecznie)

 

 

Przygotowanie:


Wlej mleko skondensowane do rondla, dodaj zwykłe mleko, żeby masa nie była zbyt słodka i zagotuj wszystko. Dodaj do mleka babeczki czekoladowe z masłem orzechowym i gotuj wszystko, aż babeczki całkowicie się rozpuszczą, wtedy zdejmij rondel z ognia. Roztrzep żółtka i bardzo powoli i ostrożnie dodawaj żółtka do masy mleczno-czekoladowej, energicznie mieszając. Jeśli dodasz żółtka do gorącej masy mleczno-czekoladowej zbyt szybko, zrobi Ci się czekoladowa jajecznica! Rondel z mleczno-czekoladową masą z wmieszanymi żółtkami wstaw z powrotem na kuchenkę i gotuj na małym ogniu przez ok. 3 minuty. Zdejmij z ognia, rozlej do miseczek i schłodź. Przed podaniem można udekorować dżemem truskawkowym.

powrót

Podobne przepisy

Łamańce z makiem
Jacek Sikora
Przepis z programu Słodki drań Odcinek świąteczny (odc.4)
trudność: trudne
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka, Potrawy wigilijne, Potrawy na Boże Narodzenie
kuchnia świata: Kuchnia polska
Cantucci
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni 2 (odc.14)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Torciki czekoladowe - Marieta Marecka
Przepis z programu Warsztaty smaku kuchni+: wyjadacze (odc. 2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
Biszkopt z galaretką i owocami
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 2 (odc. 5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
kuchnia świata: Kuchnia polska
Ciasto z Earl Grey'em
Anna Olson
Przepis z programu Na słodko Herbata (odc. 6)
trudność: brak
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
kuchnia świata: Kuchnia Ameryki Północnej
Quiche lorraine
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 17)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.