Pudding z babeczek z masłem orzechowym

Przepis z programu Skok na spiżarnię (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
kuchnia świata: Kuchnia Ameryki Północnej

Pudding z babeczek z masłem orzechowym
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

2 puszki skondensowanego niesłodzonego mleka

½ puszki zwykłego mleka

35 dag mini czekoladowych babeczek z masłem orzechowym

10 żółtek jaj

dżem truskawkowy (niekoniecznie)

 

 

Przygotowanie:


Wlej mleko skondensowane do rondla, dodaj zwykłe mleko, żeby masa nie była zbyt słodka i zagotuj wszystko. Dodaj do mleka babeczki czekoladowe z masłem orzechowym i gotuj wszystko, aż babeczki całkowicie się rozpuszczą, wtedy zdejmij rondel z ognia. Roztrzep żółtka i bardzo powoli i ostrożnie dodawaj żółtka do masy mleczno-czekoladowej, energicznie mieszając. Jeśli dodasz żółtka do gorącej masy mleczno-czekoladowej zbyt szybko, zrobi Ci się czekoladowa jajecznica! Rondel z mleczno-czekoladową masą z wmieszanymi żółtkami wstaw z powrotem na kuchenkę i gotuj na małym ogniu przez ok. 3 minuty. Zdejmij z ognia, rozlej do miseczek i schłodź. Przed podaniem można udekorować dżemem truskawkowym.

powrót

Podobne przepisy

Torcik makowy
Jacek Sikora
Przepis z programu Słodki drań Odcienek świąteczny (odc.4)
trudność: trudne
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka, Potrawy wigilijne, Potrawy na Boże Narodzenie
Szpinakowe koło
Laura Calder
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc.22)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Chlebek bananowy z orzechami
Marieta  Marecka
Przepis z programu 365 obiadów Mariety Mareckiej (odc. 10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka, Pieczywo

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.