Pudding yorkshire

Pudding yorkshire
Oceń przepis:
24 ocen Średnia ocena: 3.80
Seria kulinarna:
Męski weekend (odc.9)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Ciasta i ciasteczka
Kuchnia świata:
Kuchnia brytyjska

Składniki:

  • 250 g mąki
  • 250 ml mleka
  • 5 dobrze ubitych jaj
  • 3 łyżki stołowe oliwy

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Przesiać mąkę do dużej miski i dolać mleko, cały czas ubijając. W ten sam sposób dolać ubite jajka. Zostawić na pół godziny. Rozgrzać piekarnik do 200°C. Do foremki na muffinki wlać oliwę. Wstawić do piekarnika na 5 minut, aż tłuszcz zawrze. Wyjąć z piekarnika i do każdej foremki wlać ciasto. Piec 15 minut. Podawać z angielską pieczenią wołową.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA