Janella  Purcell

Pudding jabłkowy


Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 2 (odc. 16)
trudność: brak

Pudding jabłkowy
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

6 obranych

pozbawionych gniazd nasiennych i pokrojonych jabłek golden delicious

150 ml wody

125 g niesolonego masła

75 g cukru

sok i skórka z cytryny

2 ubite jajka

filiżanka bułki tartej

 

 

Przygotowanie:


Piekarnik rozgrzać do 180°C. Jabłka zalać wodą. Doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć płomień i gotować przez 8 minut. Zdjąć z palnika. Dodać masło, 50 g cukru i sok z cytryny. Dobrze wymieszać. Kiedy ostygną dodać jajka. Natłuścić masłem głęboką formę do zapiekania. Wysypać ją bułką tartą. Trochę bułki odłożyć na później. Wlać masę jabłeczną do formy. Posypać resztką bułki tartej. Zapiekać przez pół godziny. Pudding przełożyć na półmisek. Posypać resztą cukru.

powrót

Podobne przepisy

Szybki barszcz czerwony
Iwona  Zasuwa
Przepis z programu Ugotuj mi mamo! (odc. 5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Barszcz
Barszcz czerwony i ziołowe ravioli
Gosia  Molska
Przepis z programu Babeczki wigilijne (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Barszcz
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Barszcz czerwony
Kinga Paruzel
Przepis z programu Z.U.P.A. (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Barszcz
kuchnia świata: Kuchnia polska
Żeberka wieprzowe w marynacie miso
Roger Mooking
Przepis z programu Nuta egzotyki na co dzień (odc.8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Żeberka
kuchnia świata: Kuchnia japońska
Żeberka wieprzowe
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 4 odc. 1
trudność: łatwe
rodzaj dania: Żeberka
kuchnia świata: Kuchnia polska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.