Pudding jabłkowo-gruszkowy

Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 3 (odc. 44)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery

Pudding jabłkowo-gruszkowy
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

2 filiżanki pokrojonych w kostkę gruszek

2 łyżki brandy albo rumu

4 jabłka pokrojone w plastry

140 g masła

400 g cukru

 

Ciasto:

160 g mąki

łyżka proszku do pieczenia

3 jajka

120 g masła

120 g drobnego cukru

 

Przygotowanie:

Jabłka zalać alkoholem. Gruszki podsmażyć na maśle z cukrem i przełożyć do foremek. Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia. Jajka i cukier ubić na puszystą masę. Dodać mąkę. Do ciasta wrzucić nasączone jabłka. Przełożyć do foremek z gruszkami w karmelu i piec przez 40 minut w temperaturze 160°C.

powrót

Podobne przepisy

Pascha
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 6 (odc. 5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery, Potrawy wielkanocne
Biały mus
Jacek Sikora
Przepis z programu Słodki drań (odc.16)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Pudding ryżowy
Laura Calder
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc.16)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
Ciasto z syropem z czerwonych pomarańczy
Anna Olson
Przepis z programu Na słodko 2 (odc.2) II seria
trudność: trudne
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka, Desery
Miodowo-waniliowa panna cotta
Annabel  Langbein
Przepis z programu Annabel Langbein - kuchnia w stylu wolnym (odc. 3)
trudność: brak
rodzaj dania: Desery
Panna cotta na mleku kokosowym
Iwona  Zasuwa
Przepis z programu Ugotuj mi mamo! (odc. 6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery, Dania wegańskie, Dobre dla dzieci

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.