Pudding figowy

Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 3 (odc. 24)
trudność: łatwe

Pudding figowy
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

2 filiżanki posiekanych suszonych fig

100 g brązowego cukru

pół filiżanki rumu

140 g stopionego masła

160 g mąki

łyżka proszku do pieczenia

3 jajka

120 g drobnego cukru

 

 

Przygotowanie:


Natłuścić masłem 8 małych foremek. Rozgrzać piekarnik do 160°C. Brązowy cukier i figi zalać rumem i 100 ml wody. Gotować na małym ogniu przez 10 minut, aż figi zmiękną. Ostudzić. Mąkę przesiać z proszkiem. Jajka ubić z cukrem na puszystą masę, a następnie wymieszać z mąką i stopionym masłem. Dodać figi. Foremki napełnić ciastem w 2/3 i piec przez 40 minut.

powrót

Podobne przepisy

Barszcz czerwony i ziołowe ravioli
Gosia  Molska
Przepis z programu Babeczki wigilijne (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Barszcz
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Barszcz czerwony
Kinga Paruzel
Przepis z programu Z.U.P.A. (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Barszcz
kuchnia świata: Kuchnia polska
Szybki barszcz czerwony
Iwona  Zasuwa
Przepis z programu Ugotuj mi mamo! (odc. 5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Barszcz
Żeberka wieprzowe w marynacie miso
Roger Mooking
Przepis z programu Nuta egzotyki na co dzień (odc.8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Żeberka
kuchnia świata: Kuchnia japońska
Żeberka wieprzowe
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 4 odc. 1
trudność: łatwe
rodzaj dania: Żeberka
kuchnia świata: Kuchnia polska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.